Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Arriba a Sant Quirze l'exposició europea de compra responsable Sabem el què comprem?

La mostra només es podrà veure a 5 municipis catalans, entre ells Sant Quirze, on es podrà visitar de l'1 al 31 de març


Arriba a Sant Quirze l'exposició europea de compra responsable Sabem el què comprem?

 Les administracions públiques a Europa compren mercaderies i serveis que tenen un cost total de 2 bilions d'euros cada any. Aquest és el cost de la  provisió de transport, serveis sanitaris, educació, i altres serveis vitals públics. Però: Qui fabrica totes aquestes mercaderies i  en quines circumstàncies? A aquestes i a d'altres preguntes relacionades amb el tema respon l'exposició Sabem el què comprem? inaugurada al setembre de 2012 a la localitat sueca de Malmö en el marc de la fira Ecoprocura i que es podrà visitar al Centre Cívic Can Feliu de l'1 al 31 de març.

A través de l’exposició, organitzada per la oenagé SETEM, s’analitzen exemples de productes comprats per administracions públiques dels àmbits de l’electrònica, el tèxtil, la construcció i l’alimentació. Així, “Sabem el què comprem?” mostra les condicions de producció d’aquests sectors i alhora quina oferta de mecanismes i alternatives existeixen per a controlar-les.
Multimèdia i jocs interactius
“Sabem el què comprem?” consisteix en una estructura de material reciclat que serveix de  suport a diverses informacions sobre la compra pública socialment responsable i on es poden trobar també varis materials impresos. Una  pantalla serveix  per a la projecció de material audiovisual sobre compra pública i les condicions laborals; i l’exposició inclou també un joc interactiu amb productes a través del qual s’analitza la  cadena de producció i de subministrament de les compres d'algunes administracions públiques.