Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Comença el programa d'activitats del mes de les Dones

La lectura del manifest i el lliurament del premi Dona donen el tret de sortida de la programació


 Comença el programa d'activitats del mes de les Dones
Divendres 8 de març, la plaça de la Vila va acollir a les 13 hores la lectura del manifest institucional del Dia Internacional de les Dones, un acte que va donar el tret de sortida a la programació del Mes de les Dones, promoguda des del Servei d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Quirze amb la col·laboració de les entitats de dones del municipi.
Nicol Serna, Dona de Sant Quirze 2013
El mateix divendres a les 7 del vespre, la Patronal va se l'escenari on Nicol Serna, llevadora del CAP Sant Quirze durant més de 30 anys, rva ebre el premi Dona de Sant Quirze 2013. L'acte va comptar també amb un concert de trio de cordes amb instruments històrics amb obres on les dones han estat protagonistes. La interpretació va anar a càrrec d'Ensemble Aliseos amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música. 
Taller d'autodefensa per a noies
Novament, com en darreres edicions, la programació del mes de les dones inclou un taller d'autodefensa adreçat a noies organitzat per l'Espai Canya Jove. Aquesta proposta té com a objectiu oferir eines per saber detectar i identificar les diverses formes de violència envers les dones així com oferir mesures i tècniques d'autoprotecció a les participants. El taller es farà els dies 12 i 13 de març al Centre Municipal d'Informació i Recursos per a Dones de les 17.30 a les 19 hores. Les inscripcions per participar-hi es poden formalitzar fins a l'11 de març al mateix Canya Jove. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de la Policia Local de Sant Quirze. L'Espai Canya Jove oferirà també un taller de polseres reciclades el 14 de març a les 17 hores pel que no cal inscripció prèvia i una tarda jove el 21 de març sota el títol "Allò de fregar s'ha d'acabar" que girarà al voltant de l'anàlisi dels estereotips i rols que projecten de les dones als mitjans de comunicació.
Docufòrum sobre els drets laborals de les dones
Dones del Nord, Dones del Sud és el títol d'una altra activitat emmarcada en aquest programa que es farà el proper 14 de març ales 18.30 hores al CMIRD. Es tracta d'una mostra de cinc petits documentals sobre el treball de les dones al Marroc realitzat amb la col·laboració de l'organització Setem al voltant del qual es generarà un debat amb totes les persones assistents sobre els drets laborals de les dones del sud. Just després, les entitats Dones per Sant Quirze, Grup Cultural de la Dona de Sant Quirze Caterina Albert i Cercle de Cultura llegiran el manifest institucional del Dia Internacional de les Dones i realitzaran una lectura de poemes musicats (a partir de les 19:30 hores)
Altres activitats
La programació d'aquest mes de les dones es completa amb un sopar de Dones a les Fonts (15 de març); un festival de dones al Casal d'Avis ( 16 de març), que està organitzat pel Casal d'Avis amb la col·laboració de Dones per Sant Quirze i tot el que es recapti anirà destinat al projecte de menjador infantil al Perú de Sant Quirze pels Infants; i amb una sortida al teatre Nacional per veure l'obra Una història catalana el 21 de març. També es podrà gaudir de tres exposicions, una de pintura a càrrec de l'artista local Candice Sarmiento, una altra de les peces elaborades pel taller de manualitats de Dones per Sant Quirze i, finalment,  de l'exposició "Una literatura pròpia, dones escriptores" que es podrà visitar a la Biblioteca Municipal del 25 d'abril al 26 de maig.
La regidora d’Igualtat, Sílvia Peralta, ha afirmat que se sent “satisfeta per la diversitat d’activitats que formen part del Mes de les Dones i de totes les entitats que hi participen, ja que fomenten la participació i la implicació al poble per fer del mes de març un mes per seguir treballant a favor de la igualtat d'oportunitats i per reconeixer publicament l'aportacio de les dones a la societat”. Peralta ha dit que espera comptar també amb la participació dels veïns i les veïnes del poble en tots els actes organitzats durant aquest Mes de les Dones.
Podeu veure el programa d'actes complet aquí: Programa Mes de les Dones 2013