Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Nicol Serna Gonzalo, Premi Dona 2013

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès reconeix amb el guardó aquesta llevadora al CAP Sant Quirze durant més de 30 anys


Nicol Serna Gonzalo, Premi Dona 2013

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va lliurar divendres el Premi Dona 2013 a Nicol Serna, llevadora durant més de 30 anys al CAP Sant Quirze. La unanimitat dels regidors i regidores van votar a favor d’aquesta proposta en el darrer ple municipal que, a més, ha rebut el suport de centenars de veïns i veïnes del municipi, que han registrat les seves signaturas en suport a la candidata.

La sala històrica de La Patronal va acollir divendres l’acte de lliurament, presidit per l’alcaldessa, Montserrat Mundi i la regidora d’Igualtat, Sílvia Peralta. Ambdues van coincidir a destacar l’important paper desenvolupat per Serna, així com la seva dedicació i esforç. De fet, aquest guardó respon a la voluntat de l’Ajuntament de fomentar les polítiques d’igualtat.

Nicol Serna es va incorporar l’any 1979 com a llevadora al CAP del municipi i ha estat exercint aquesta tasca fins als 70 anys.

El seu treball en coordinació amb els hospitals, tant Mútua de Terrassa com Hospital de Terrassa i la seva atenció als parts a Sant Quirze del Vallès van donar com a resultat una professional amb una àmplia experiència, dedicada a fer de l’embaràs un procés natural i no una malaltia. Així, ha transmès els seus coneixements, esdevenint una pionera al Vallès en la introducció de l’educació materno-infantil durant l’embaràs, i l’assistència a domicili, potenciant la seguretat de la mare, la lactància materna, l’afectivitat, etc. Aquests coneixements es materialitzaven en mares més segures i amb menys por a l’hora del part, afrontant aquest moment amb entusiasme i entrega.

La Nicol Serna ha treballat per la igualtat d’homes i dones en un àmbit com el de l’embaràs i el part de forma activa. Així, ha implicat l’home en un procés en què fins ara s’havia delimitat a la mare. En aquest sentit, l’home ha esdevingut una peça clau de suport a la mare i, alhora, protagonista també durant l’embaràs. L’objectiu amb què ha treballat la Nicol Serna ha estat que l’embaràs esdevingui un projecte de parella, on el paper del pare també és essencial. De la mateixa manera, els consells i explicacions de la Nicol en l’orientació del pare en el moment del part, sobretot pel que fa al suport a la mare, han estat també exemplars.

L’acte de lliurament va finalitzar divendres amb una actuació del grup Ensemble Alisios.