Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès elabora un Pla intern d’Igualtat

El document ja s'ha presentat l'equip de govern municipal i durant els mesos de març i abril es presentarà a la resta del Consistori i a la plantilla municipal


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès elabora un Pla intern d’Igualtat

 Aquest mes de març, una representant de l'Oficina de Polítiques d'Igualtat Dona-Home de la Diputació de Barcelona ha fet el lliurament a la regidora d'Igualtat, Sílvia Peralta, del Pla Intern d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, un document que es va començar a elaborar ara fa un any amb la col·laboració de les dues institucions. Els plans interns d’igualtat són l’instrument que la Llei Orgànica 3/2007 per a la igualtat efectiva de dones i homes estableix com a mesura de promoció de la igualtat a les empreses i l’administració pública.

A l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès,  el procés d’elaboració es va iniciar amb la realització d’una diagnosi per detectar situacions de desigualtat entre dones i homes en l’organització municipal. A través dels resultats obtinguts de l’anàlisi estadística i dels grups de discussió, entrevistes personals als treballadors i treballadores i a responsables polítics així com enquestes anònimes realitzades a la plantilla professional, s’ha elaborat un pla d’acció amb actuacions concretes adreçades a assolir relacions més equitatives i per eradicar qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe o gènere.
La regidora d’Igualtat, Sílvia Peralta es va mostrar satisfeta pel suport i la tasca desenvolupada per la Diputació així com la participació de l’organització municipal en tot el procés. “Aquesta és la nostra línia de treball i el nostre compromís polític, el desenvolupament d’actuacions a nivell intern i a nivell extern de ciutadania que des de la Regidoria d’Igualtat i el Centre d’informació i recursos per a les dones promovem per assolir una societat sense discriminacions ni desigualtats, en definitiva, una societat més justa i més igualitària” ha manifestat Peralta.
El Pla Intern d’Igualtat ja s'ha presentat  l'equip de govern municipal i durant els mesos de març i abril es presentarà a la resta del Consistori  i a la plantilla municipal, abans de procedir a la seva aprovació pel Ple.