Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

Canvis en el carril bus-VAO de la C-58 per potenciar-ne l'ús

Des d'aquesta setmana poden circular-hi vehicles lleugers a partir de dos ocupants


Canvis en el carril bus-VAO de la C-58 per potenciar-ne l'ús

 La Generalitat de Catalunya ha modificat els requisits d'utilització del nou carril bus-VAO de l'autopista C-58 que va entrar en funcionament el passat mes d'octubre de 2012. 

La mesura respon a l'avaluació dels prop de sis mesos de funcionament de la nova infraestructura i la voluntat de potenciar-ne el funcionament. Així, des del passat 18 de març, aquesta infraestructura ha passat a estar oberta més hores al dia, principalment en sentit Barcelona, i pot ser utilitzada per més vehicles.
D'altra banda i davant de l'ús inferior al previst, la Generalitat ha decidit baixar el mínim d'ocupants per utilitzar aquest servei de 3 a 2. 
Per tant, des d'aquesta setmana els vehicles que poden circular per el carril bus VAO són els turismes o vehicles mixts adaptats amb dos o més ocupants, els vehicles destinats al transport públic de viatgers (autobusos, taxis, etc), les motocicletes, els vehicles per a persones amb mobilitat reduïda i els vehicles ecològics de baixa emissió autoritzats i amb etiqueta acreditativa al parabrisa per mitjà del portal www.ecoviat.com
Horaris d'utilització
De dilluns a dijous, els carrils estaran oberts en sentit Barcelona, entre les 6.30 i les 22 hores, ininterrompudament. Els divendres es mantindrà la situació que s'havia fixat fins ara: de les 6.30 a les 13 hores i d'entrada a Barcelona i de 16 a 22 hores de sortida. La resta de la jornada, els carrils no estaran operatius. Els caps de setmana i festius, el funcionament del carril bus-VAO respondrà a les necessitats del trànsit.