Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

Neix el Mercat Ecològic del Vallès

Sant Quirze del Vallès acollirà al mes de Febrer la primera edició d’aquest mercat itinerant


Neix el Mercat Ecològic del Vallès

Els municipis de Barberà, Cerdanyola, Rubí i Sant Quirze del Vallès han decidit dur a terme una iniciativa sense precedents a la zona: el Mercat Ecològic del Vallès.
Arran de la demanda creixent que experimenta el producte ecològic dins de la cistella de la compra dels consumidors, els municipis participants treballen en la realització d’un mercat d’alimentació ecològica i productes artesans que funcioni de manera itinerant entre els Quatre municipis. El Mercat s’emplaçarà en zones cèntriques i comercialment força concorregudes, de manera que esdevingui un punt d’interès i de referència entre tota la ciutadania. Per aquest motiu, l’aposta decidida neix de la voluntat d’aconseguir un flux de consum que beneficiï tant als productors participants com al comerç local dels municipis implicats.
Avui la iniciativa s’ha materialitzat al Consell Comarcal del Vallès Occidental amb la signatura d’un conveni entre els municipis participants. Segons que ha manifestat l’alcaldessa, Montserrat Mundi, “aquest mercat aconseguirà esdevenir un punt d’interès i de referència entre tota la ciutadania, doncs s’emplaçarà en zones cèntriques i comercialment força concorregudes. Per a Sant Quirze és una oportunitat excel•lent que portarà el nostre nom arreu de la comarca i estem molt satisfets de poder inaugurar-lo el proper 5 de febrer”.
El Mercat serà itinerant i, per tant, cada dissabte al matí durant tot l’any s’ubicarà a un municipi diferent: el primer dissabte serà al mes de febrer i Sant Quirze del Vallès serà el primer municipi a acollir-lo.
A banda, el mercat disposarà d’un reglament regulador comú, elaborat en consens pels quatre ajuntaments implicats, per tal de garantir un funcionament òptim al llarg de l’any. Disposarà de 15 parades, 10 per als firaires itinerants als quatre municipis i 5 per a les parades singulars de cada un dels municipis representades pels comerciants de productes artesans.