Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

El Servei de Consum de l'Ajuntament ha gestionat una quarentena de reclamacions de serveis i productes en el primer semestre de 2010

L'Ajuntament ofereix a la ciutadania un servei per defensar les persones consumidores i usuàries


El Servei de Consum de l'Ajuntament ha gestionat una quarentena de reclamacions de serveis i productes en el primer semestre de 2010

El Servei de Consum de l’Ajuntament de Sant Quirze dóna suport a les polítiques locals de consum, en el marc dels objectius estratègics definits en el protocol general de la Diputació de Barcelona, on l'Ajuntament de Sant Quirze està integrat mitjançant el conveni de Xarxa Local de Consum.
Els serveis bàsics com la telefonia, la llum el gas i els viatges són els principals productes que durant aquest primer semestre de l'any 2010 han generat alguna reclamació per part de les persones usuàries. En total, el Servei de Consum de l'Ajuntament ha gestionat una quarentena de reclamacions de ciutadans del municipi que no han quedat satisfets d'algun dels serveis que han rebut.
Justificar la queixa
Els professionals del servei de Consum insisteixen en la importància de guardar tots els justificants dels serveis que rebem, com ara factures o rebuts, de manera que en el moment de fer la reclamació es pugui justificar la queixa.
Assessorament
Si tenim algun dubte respecte els nostres drets com a consumidors, el Servei de Consum ofereix assessorament en aquesta matèria. Amb l'objectiu de poder garantir i informar al màxim a la població, des del Servei de Consum s'han planificat dos programes a Ràdio Sant Quirze per als propers mesos d'octubre i novembre en els quals un expert en Consum oferirà consells sobre què fer davant d'un problema de consum i un segon sobre els productes ecològics i l'etiquetatge.
L'objectiu principal del servei de Consum de l'Ajuntament és oferir una via propera a la ciutadania per poder gestionar les reclamacions sobre qualsevol tema de consum.
Les reclamacions es poden adreçar al Registre Municipal, situat a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament, on faciliten un imprès normalitzat de la Diputació de Barcelona per vehicular la queixa.