Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze del Vallès celebra aquest proper cap de setmana la XXIa edició de l’Aplec del Mussol

Jordi Calvís rebrà de mans de l'alcaldessa el Premi Mussol de Sant Quirze 2013. L’Ateneu de Sant Quirze guardonarà amb els Premis Mussol de l'Any el programa de Televisió "Salvados" i l’esportista Emma Roca


Sant Quirze del Vallès celebra aquest proper cap de setmana la XXIa edició de l’Aplec del Mussol

Sant Quirze del Vallès celebra aquest proper cap de setmana la XXIena edició de l’Aplec del Mussol. Aquesta nostrada festa, tan estimada pels santquirzencs i les santquirzenques, començarà, com és tradició, amb l’acte de lliurament dels premis “Mussol de l’Any” i “Mussol de Sant Quirze”, que se celebrarà dissabte 13 d’abril, a les 20:00 hores, a la sala històrica de la Patronal. En aquesta ocasió, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès reconeixerà amb el Premi Mussol de Sant Quirze l’artista local Jordi Calvís.i l’Ateneu guardonarà amb els Premis Mussol de l’Any el programa de televisió “Salvados” i l’esportista Emma Roca.

L’elecció de Jordi Calvís ha estat motivada per la projecció que ha fet l’artista de la imatge del municipi arreu del món. Nascut a Sant Quirze del Vallès, Calvís exposa des del 1981 i la seva obra s’ha mostrat a Itàlia, Portugal, Estats Units i Japó, a banda de les innumerables mostres al Vallès Occidental i al municipi. Entre les característiques del seu art, destaca el llenguatge que utilitza. Aquest es basa en la creació de textures afegint diferents materials a l’obra que poden arribar a ser orgànics, terra o animals, aconseguint dotar de vida a les teles i una volumetria amb la qual aconsegueix crear sensacions de tridimensionalitat, arribant al que ell anomena, visualització tàctil.

L’Ateneu de Sant Quirze premia enguany el programa de televisió de La Sexta “Salvados”, on el seu presentador, Jordi Évole, intenta explicar l’actualitat informativa a l’espectador d’una manera crítica i contrastant diverses fonts. El seu esperit innovador i la seva tenacitat li han merescut el reconeixement de Mussol de l’any 2013. L’Ateneu també reconeix la trajectòria de l’esportista Emma Roca. Aquesta esportista nascuda a Barcelona l’any 1973 combina la feina de mare, bombera professional i esportista d’elit quadrant una agenda minut a minut.  L’Emma és llicenciada en Bioquímica i Bombera professional del grup de Rescat de la Generalitat de Catalunya. Ha competit en triatlons, duatlons, maratons de muntanya, esquí de muntanya i sobretot raids d’aventura, la seva gran passió on ha quedat Campiona del món el 2010. Els seus últims projectes han estat l’Ironman de Niça i la Marató de Sables, amb excel·lents resultats. L’acte de lliurament de premis de l’aplec del Mussol comptarà també amb l’actuació del Cor de la UAB.

Fira d’artesans

Diumenge, dia 14 d’abril, la rambla de Lluís Companys acollirà la tradicional fira d’artesans, els quals exposaran les seves obres centrades en la figura del mussol.  Paral·lelament, es durà a terme un concurs de dibuix infantil en què els nens i les nenes hauran de dibuixar un mussol o alguna cosa relacionada amb l’Aplec. El concurs compta amb el patrocini de la Pastisseria Mix, l’Agrupació Rialles de Sant Quirze i l’escola d’anglès Sant Quirze Kids&Us.
 En el marc d’aquesta festa, les pastisseries del municipi també elaboraran dolços típics relacionats amb els mussols, com “els mussolets”, una galeta amb la forma de l’animal més popular del poble.

Ciutat Mussola 2013

Com és habitual des de fa algunes edicions, a l’Aplec hi haurà un municipi convidat, que se l’anomena “Ciutat Mussola”. En aquest cas serà Castellar del Vallès. L’alcalde de la localitat, Ignasi Giménez, participarà a l’acte institucional de dissabte. L’empresa Nualart Vidre Decorat, al capdavant de la qual hi ha Ramon Nualart, reconegut com a mestre artesà per la Generalitat de Catalunya, representarà el municipi vallesà a la fira d’artesans de diumenge. També es comercialitzaran obres d’altres artesans i artistes de Castellar.

A més a més, durant aquesta setmana, els aparadors dels comerços i botigues del poble estan decorats amb figures de mussols per tal de guarnir els carrers amb l’animal més popular del poble. Aquest fet és gràcies al concurs d'aparadors de l'Aplec organitzat per l'Associació de Comerciants de Sant Quirze. L’Aplec del Mussol està organitzat per l’Ateneu de Sant Quirze i l’Ajuntament.