Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Les Caramelles tornen a Sant Quirze aquest cap de setmana

La Societat Coral Il·lustració Artística recupera aquesta tradició al poble


Les Caramelles tornen a Sant Quirze aquest cap de setmana

La Societat Coral Il·lustració Artística recupera les Caramelles aquest cap de setmana. Les caramelles són unes cançons i balls populars que es canten per Pasqua o Pasqua Florida. Les caramelles tenien, tradicionalment, temàtica religiosa. Cantaven la joia de la resurrecció de Crist, però en els últims temps han incorporat cançons de to festiu i també d'aire satíric sobre qüestions locals. El grup de cantaires es planta a diversos punts del poble per cantar una cançó del seu repertori. S’acompanyen d’una cistella, que serveix perquè el públic pugui fer un donatiu.

A Sant Quirze del Vallès, antigament, es cantaven caramelles per aquestes dates i, enguany, la Societat Coral Il·lustració Artística ha volgut recuperar aquesta tradició. L’entitat organitza una cantada de caramelles aquest dissabte, dia 13, a les 10:00 hores, i el proper 20 d’abril, a les 18:00 hores. Aquest proper dissabte, els i les membres de la Societat Coral Il·lustració Artística iniciaran el recorregut a la plaça d’Anselm Clavé i continuaran pel carrer pintor Vila-Puig visitant diferents establiments i comerços del poble fins a acabar al Parc de les Morisques. El recorregut serà el següent.

Plaça d’Anselm Clavé (10:00 hores)
K La Sita  (10:30 hores)
Peixateria Marisqueria Querol (10:45 hores)
El Brioix (11:00 hores)
Perruqueria Pepita (11:30 hores)
Perruqueria Nieves (12:15 hores)
Parc de les Morisques (fins les 13:00 hores)
El Niu del Mussol (13:30 hores)

A més a més, l’entitat ha editat un llibret amb imatges de la coral des dels seus inicis fins ara i amb les lletres de les cançons que es cantaran durant els dos recorreguts previstos. Les caramelles tenen el suport de l’Ajuntament de Sant Quirze, l’Associació de Comerciants i la Federació Catalana d’Entitats Corals.