Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze del Vallès celebra amb èxit la XXIena edició de l’Aplec del Mussol

Els premis mussol, la fira d'artesans, els aparadors i pastissos van ser el principal reclam d'un aplec molt participatiu


Sant Quirze del Vallès celebra amb èxit la XXIena edició de l’Aplec del Mussol

 Sant Quirze del Vallès va celebrar amb èxit la XXIena edició de l’Aplec del Mussol. Aquesta nostrada festa, tan estimada pels santquirzencs i les santquirzenques, va començar els seus actes, com és tradició, dissabte amb l’acte de lliurament dels premis “Mussol de l’Any” i “Mussol de Sant Quirze”, que es va celebrar a les 20:00 hores a la sala històrica de la Patronal.

En aquesta ocasió, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va reconèixer amb el Premi Mussol de Sant Quirze l’artista local Jordi Calvís i l’Ateneu va guardonar amb els Premis Mussol de l’Any el programa de televisió “Salvados” i l’esportista Emma Roca en una gala on també va participar el cor de la UAB.
Va ser un acte ple d’emoció que va comptar amb una Patronal plena de gom a gom.
Diumenge, la rambla de Lluís Companys va acollir la tradicional fira d’artesans, els quals van exposar les seves obres centrades en la figura del mussol.
Paral·lelament, es va dur a terme un concurs de dibuix infantil en què els nens i les nenes havien de dibuixar un mussol o alguna cosa relacionada amb l’Aplec.
El concurs va comptar amb el patrocini de la Pastisseria Mix, l’Agrupació Rialles de Sant Quirze i l’escola d’anglès Sant Quirze Kids&Us.
En el marc d’aquesta festa, les pastisseries del municipi també van elaborar dolços típics relacionats amb els mussols, com “els mussolets”, una galeta amb la forma de l’animal més popular del poble.
Com és habitual des de fa algunes edicions, a l’Aplec va tenir un municipi convidat, que se l’anomena “Ciutat Mussola”. En aquest cas va ser Castellar del Vallès. L’alcalde de la localitat, Ignasi Giménez, va participar a l’acte institucional de dissabte.
L’empresa Nualart Vidre Decorat, al capdavant de la qual hi ha Ramon Nualart, reconegut com a mestre artesà per la Generalitat de Catalunya, va representar el municipi vallesà a la fira d’artesans de diumenge. També es van comercialitzar obres d’altres artesans i artistes de Castellar.
A més a més, durant la passada setmana, els aparadors dels comerços i botigues del poble va estar decorats amb figures de mussols per tal de guarnir els carrers amb l’animal més popular del poble. Aquest fet va ser gràcies al concurs d'aparadors de l'Aplec organitzat per l'Associació de Comerciants de Sant Quirze.
L’Aplec del Mussol va estar organitzat per l’Ateneu de Sant Quirze i l’Ajuntament.
Podeu veure la galeria d'imatges aquí:  http://www.flickr.com/photos/santquirzevalles/sets/72157633239429720/with/8645681817/