Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Tres oenagés de Sant Quirze uneixen esforços per impulsar un projecte al Senegal

L'objectiu és capacitar professionalment i potenciar l'alfabetització de dones i joves a la localitat de Thionk-Essyl


Tres oenagés de Sant Quirze uneixen esforços per impulsar un projecte al Senegal

 Tres de les oenagés santquirzenques, Acció Solidària Vallès, Ateneu del Món i Cooperación y Ayuda, han signat un conveni per unir forces i tirar endavant un projecte a la localitat senegalesa de Thionk-Essyl. La iniciativa és una continuació de les accions iniciades l'any 2007 per Acció Solidària Vallès en aquesta comunitat del Senegal, on al llarg d'aquests sis anys s'hi han desenvolupat diferents accions per tal de millorar les condicions de treball i facilitar eines que potenciïn la promoció econòmica de la zona. 

El conveni, signat a finals de març, vol resoldre les dificultats generades per la crisi econòmica i es concreta en potenciar el desenvolupament econòmic de la població de Thionk Essyl mitjançant la construcció d'un centre de formació i el desenvolupament de cursos formatius de gestió agrària, associativa, alfabetització, informàtica i oficis. Cal destacar també que aquesta iniciativa fa especial èmfasi en la formació i capacitació de les dones i els joves, dos dels col·lectius més vulnerables.
El projecte té una previsió d'execució de tres anys, durant els quals les entitats es comprometen a tirar-lo endavant i supervisar-lo. El finançament es cobrirà en una part amb els ajuts a projectes de cooperació que atorga anualment l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès a les entitats que formen part de la mesa de solidaritat, i, en l'altra, amb la recaptació que facin les oenagés participants en les diferents activitats de sensibilització que realitzen al llarg de l'any.
Segons la regidora de Solidaritat i Cooperació, Sílvia Peralta, que tres oenagés locals es posin d'acord per treballar un projecte conjunt és un fet pioner al municipi i una molt bona notícia que donarà valor afegit al projecte i que va en sintonia amb les darreres bases aprovades en relació als ajuts de solidaritat que atorga anualment l'Ajuntament.