Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Jocs lingüístics en l’inici de la 20a edició del Voluntariat per la llengua a Sant Quirze del Vallès

En aquesta edició, a Sant Quirze del Vallès s’han format 12 parelles lingüístiques, amb aprenents de 5 països diferents


Jocs lingüístics en l’inici de la 20a edició del Voluntariat per la llengua a Sant Quirze del Vallès

 El dimecres 17 d’abril a les 18 hores al Centre Cívic Can Feliu va tenir lloc la trobada d’inici de la 20a edició del programa Voluntariat per la llengua. La trobada va permetre donar la benvinguda als aprenents que s’incorporen ara al programa i que van conèixer els seus voluntaris.  

Recollint la idea plantejada en la darrera trobada conjunta, es va lliurar una proposta amb calendari d’activitats per tal d’enfortir la relació de tots els participants, participar en àmbits en què el català és la llengua habitual i d’ajudar a crear un àmbit més en què els aprenents parlen en català amb normalitat. 
Activitats previstes
Els participants en aquesta 20a edició podran gaudir de diverses activitats com un recital en record a Salvador Espriu el dia 24 d’abril a les 19.30 hores o una sortida al Teatre del Sol de Sabadell per veure l’obra Cartes d’amor d’AR Gurney el dia 5 de maig a les 18 hores. Les parelles lingüístiques també podran participar en una excursió d’observació de les papallones a la serra de Galliners el 12 de maig organitzada per Sant Quirze del Vallès Natura, en una sessió d’scrabble i una vetllada de contes per adults.
Jocs lingüístics
Després de l’aspecte més formal, tots els voluntaris i aprenents van participar en els diversos jocs lingüístics que l’Oficina de Català havia preparat per a dinamitzar la trobada: anagrames, enigmàrius, jeroglífics, mots amagats, mots seriats, construïm històries... Aquest aspecte més lúdic de la sessió va deixar clar que es pot aprendre llengua jugant.
Per acabar l’acte, la tècnica de l’Ajuntament Montserrat Pons, en representació del regidor d’Educació, Edel Balboa, va animar tots els voluntaris i aprenents a continuar participant activament en el programa i en les activitats previstes.
Participants
En aquesta edició, a Sant Quirze del Vallès s’han format 12 parelles lingüístiques, amb aprenents de 5 països diferents (Argentina, Romania, Colòmbia, Espanya i República Txeca). 
Si esteu interessats a participar en el Voluntariat per la Llengua, podeu adreçar-vos a l’Oficina de Català (CC Can Feliu), on us informaran detalladament del programa. També podeu trucar al 93 721 18 99 o escriure un correu electrònic a santquirze@cpnl.cat.