Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Una setantena de persones participen en la xerrada de Miguel Gallardo sobre l'autisme

La seva experiència presentada a través del llibre Maria y Yo, deu l'èxit en l'acceptació i enfocament positiu d'aquest transtorn de desenvolupament, des del respecte a la diferència.


Una setantena de persones participen en la xerrada de Miguel Gallardo sobre l'autisme

 Una setantena de persones van participar aquesta setmana en la xerrada sobre l'autisme oferta al CC Torre Julià pel reconegut il·lustrador i pare d'una nena amb transtorn espectre autista, Miguel Gallardo. La xerrada, organitzada per la regidoria d'Igualtat, va permetre als participants gaudir també dels dos curts El viaje de Maria i Academia de especialistes elaborats per aquest artista que han estat nominats al premis Goya i Gaudí. Gallardo, des d'un punt de vista inusual d'aquest transtorn, presenta la seva experiència també a través del llibre Maria y Yo, una obra traduïda a 7 idiomes, l'èxit de la qual radica en l'acceptació i enfocacament positiu d'aquesta realitat des del respecte a la diferència.
L'autor també va encoratjar a pares i mares a organitzar-se i unir-se per aconseguir més recursos per fer front a les necessitats derivades d'aquest transtorn.

Les persones assistents van poder exposar dubtes i experiències, essent una xerrada profundament profitosa, tal com van manifestar les mateixes persones assistents en finalitzar l'acte. En acabar la xerrada, tothom que va voler va poder gaudir de la signatura de llibres i de sessió de fotos amb en Gallardo. Segons Gallardo, l'autisme fins i tot ha canviat la seva manera de dibuixar. En Gallardo és tot un referent de la il·lustració, no només al l'Estat espanyol, també a nivell internacional. L'acte va ser presentat i tancat per la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, Silvia Peralta, que va posar de manifest que el dia 2 d'abril era el dia de conscienciació sobre l'autisme i que desde la regidoria d'Igualtat, tot i que es treballa prioritàriament la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, volem també sensibilitzar la societat sobre la situacio d'aquelles persones que tenen mes dificultats d'integrar-se en una societat tan estandaritzada com la nostra i per tant és absolutament necessari si volem aconseguir la plena igualtat per tothom, conscienciar i sensibilitzar sobre una nova manera de veure el món.