Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament i Torre Julià han renovat el certificat de qualitat ISO

Ahir va tenir lloc l’auditoria amb un resultat final molt satisfactori


L’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament i Torre Julià han renovat el certificat de qualitat ISO

 L’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament i la de Torre Julià han renovat la certificació de la qualitat de la Norma UNE-EN ISO 9001:2008 dels serveis d’informació, gestió i tramitació. Ahir va tenir lloc l’auditoria amb un resultat final molt satisfactori, sense cap disconformitat per part de l’ens responsable de la valoració, AENOR. 

Segons que ha manifestat la regidora de Serveis Interns, Sílvia Peralta, “torna a ser una molt bona notícia aquesta renovació del certificat de qualitat, doncs respon al nostre objectiu de prioritzar les polítiques d’atenció i informació ciutadana, tot adaptant-nos a les noves tecnologies i a les necessitats de la societat actual. Estem molt satisfets de la valoració i treballem en nous projectes per tal de prestar el servei que el municipi el mereix”.
Per la seva banda, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha destacat la importància d’incorporar l’atenció virtual a l’OAC, de manera que la ciutadania disposi de més facilitats per fer els seus tràmits en línia, d’una manera ràpida i segura. Cal que l’administració s’adapti als beneficis que generen les noves tecnologies i faciliten el nostre servei”. 
Entre els elements que l’auditoria destaca, es constata de nou l’adequada implantació i eficàcia del sistema, així com el treball realitzat en l’atenció ciutadana dels membres de l’OAC i Consergeria, com també de la feina coordinada des de Qualitat i Noves Tecnologies.
L’Auditoria també valora l’interès en la millora continua de les opcions tecnològiques existents per a la prestació del servei, a fi de facilitar a la ciutadania una gestió més àgil i adequada a les seves necessitats. De la mateixa manera, ha puntuat positivament la creació i el treball realitzat per part dels membres de la Comissió de Gestió Informativa i Tramitació Municipal, especialment per a la ordenació i creació dels procediments corporatius; així com la creació del CUD (Codi Únic de Document) que permet la validació i compulsa electrònica de documents.
Entre els projectes a mitjà termini, s’ha valorat la propera implantació del nou entorn de treball de l’escriptori d’aplicacions de l’Ajuntament.