Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Alta participació en la festa africana per la solidaritat

La ciutadania viu intensament les tradicions i riqueses d’aquest continent


 Alta participació en la festa africana per la solidaritat

 Més de 600 persones van participar diumenge a la Festa Africana per la Solidaritat organitzada per Acció Solidària Vallès amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

Tallers, actuacions i més d'una quarantena de paradetes de manualitats van aconseguir que el parc de les Morisques es convertís en un trosset del continent africà al llarg de tot el matí. La ciutadania va poder participar en diverses activitats, com ara la confecció de mahons que metafòricament simbolitzaven la construcció d'un centre de formació al Senegal emmarcat en el projecte Anaré. 
La festa va comptar també amb el sorteig d'una cistella amb productes biològics i de proximitat cedida per BioCopy's. Al migdia, un total de 200 persones van gaudir del dinar típic a base d'arròs i pollastre cuinats a l'estil senegalès.
La festa africana té com a principal objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre les necessitats que tenen les comunitats africanes on s'estan desenvolupant diferents projectes de cooperació. La iniciativa forma part del Pla de sensibilització de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i segons la regidora de Solidaritat i Cooperació, Sílvia Peralta, aquest tipus d'iniciatives són necessàries i importants per tenir consciència tant de la riquesa del continent africà com de la necessitat de donar suport a projectes que facilitin la transformació de les condicions i els drets de les persones que hi viuen. Peralta va agrair tant a la organització com a la ciutadania la seva participació tant activa en una festa que ja s'ha convertit en referent en el calendari solidari de Sant Quirze.
Podeu veure la galeria completa d'imatges en el següent enllaç: Festa Africana 2013