Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

L'atur torna a reduir-se a Sant Quirze per segon mes consecutiu

Un total de 21 persones del municipi van trobar feina el mes passat


L'atur torna a reduir-se a Sant Quirze per segon mes consecutiu

 Sant Quirze del Vallès va tornar a reduir la seva taxa d'atur el passat mes d'abril segons les dades facilitades pel Servei d'Ocupació de Catalunya. 

Amb una taxa del 11,77%, Sant Quirze segueix situant-se lluny de la mitjana comarcal, que és del 18,47% i també de la mitjana de la província de Barcelona, on hi ha una taxa d'atur del 16,89%. 
Tot i així, actualment a Sant Quirze hi ha un total de 1.186 persones buscant feina. D'aquestes, el 55,8 % són dones i el 44,2% homes. Per sectors d'activitat econòmica, els serveis concentren la majoria de persones aturades, amb un 67% del total. La indústria, amb un 19.39% i la construcció, amb un 9.78% agrupen la resta de persones en situació d'atur al municipi, on només el 3.11% de l'atur registrat correspon a persones que busquen la seva primera feina.
Pel que fa a franges d'edat de les persones aturades a Sant Quirze, el 25% són menors de 35 anys, el 38% tenen entre 35 i 50 anys i el 36 % són majors de 50 anys. Per grups d'ocupació, el col·lectiu d'administratius i comptables, amb un 20%, i el de treballadors de restauració i venedors, amb un 15% són els oficis que apleguen més atur. 
Quant a la situació formativa de les persones que hi ha actualment, el 77,5% dels aturats santquirzencs tenen estudis secundaris, i, d'aquests, el 10,7% són tècnics professionals superiors, mentre que el percentatge de persones aturades amb estudis universitaris correspon al 15,51% del total.