Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze del Vallès participa en la constitució de l’Associació Àmbit B-30

L'Associació Àmbit B-30 ha quedat oficialment constituïda avui


Sant Quirze del Vallès participa en la constitució de l’Associació Àmbit B-30

 L'Associació Àmbit B-30 ha quedat oficialment constituïda avui per convertir aquest territori en un pol de manufactura avançada. L'entitat està formada per municipis, universitats, centres de recerca i empreses de les comarques del Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. L'acte de constitució s'ha portat a terme a les instal•lacions del Sincrotró ALBA de Cerdanyola del Vallès. Hi han assistit alcaldes i regidors de tots els municipis, entre ells, l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, i el primer tinent d’alcaldia, Edel Balboa. Segons que ha manifestat l’Alcaldessa, “es tracta d’una forma de potenciar l’activitat econòmica i l’ocupació, alhora que prioritzem la innovació i la recerca. Per això és tan important que Sant Quirze del Vallès tingui presència en aquests àmbits, esdevenint part d’aquest corredor i model productiu”.

L'Àmbit B-30 està format per empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments i sindicats dels dos vallesos i del Baix Llobregat. En total són 53 organitzacions, situades al voltant de la via B-30, que han estat treballant des del gener del 2011 per definir un projecte i establir les estratègies de desenvolupament del territori. El principal objectiu de l'Associació passa per convertir aquest territori en un pol de manufactura avançada. Això vol dir integrar l'ús de les tecnologies punta, avançades i innovadores per millorar els productes i serveis.
El president de l'Associació és l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, que ha assegurat que l'objectiu d'aquest projecte "és mirar al món i emmirallar-nos en l'eix productiu de Chicago o de Barcelona-Lió". 
D’altra banda, el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres, ha recordat durant l'acte que el tram de la B-30 forma part del futur Corredor Mediterrani.
Per a més informació, podeu veure el següent document: Àmbit B-20.