Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Un ampli programa per la Festa del Comerç Just i la banca ètica a Sant Quirze

Les activitats es desenvoluparan al parc de les Morisques aquest diumenge


Un ampli programa per la Festa del Comerç Just i la banca ètica a Sant Quirze

 El comerç just i solidari torna a protagonitzar aquest diumenge una festa al parc de les Morisques. Sota el lema Prou! sí que hi ha alternatives, l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès juntament amb totes les oenagés locals i sota la coordinació de Setem han organitzat un ampli programa d'activitats que té com a objectiu sensibilitzar la població sobre el comerç just i equitatiu. Segons la regidora de Solidaritat i Cooperació, Sílvia Peralta, aquesta festa, que forma part del Pla de sensibilització, és una acció molt important per conscienciar a la ciutadania en els valors del comerç Just i la compra responsable si volem fer un món més sostenible i equitatiu.

La jornada començarà diumenge al parc de les Morisques a partir de les 11 del matí. La ciutadania podrà gaudir d'exposicions i paradetes de productes i artesanies provinents del comerç just i tothom que vulgui, podrà portar la seva roba i participar en un mercat d'intercanvi. 
Gimcana Sostenible i hort urbà
La sostenibilitat tindrà també enguany un paper destacat a la festa amb la gimcana "Fem un món sostenible" oberta a tots els infants assistents. La quitxalla podrà gaudir també d'un taller de trenes africanes i els adults, d'un taller d'hort urbà familiar.
Programa "Som solidaris"
El programa de Ràdio Sant Quirze "Som solidaris" realitzarà una gravació en directe al mateix parc a partir de dos quarts de dotze. A continuació tindran lloc els parlaments i es farà el lliurament de premis del concurs literari de contes solidaris organitzat per l'Ateneu del Món. Els assistents podran gaudir també del sorteig d'un lot de productes de comerç just.
Espectacle i vermut
L'espectacle infantil "Tastets musicals de cafè i comerç Just", a dos quarts d'una del migdia, i el vermut i dinar solidari a dos quarts de dues tancaran aquesta festa. Després del dinar, el Casal d'AVis de Sant Quirze oferirà rom cremat als participants. En cas de pluja, les activitats es duran a terme a les porxades del Centre Cívic Can Feliu.
Activitats complementàries
Al llarg del mes de maig, dues activitats més completaran les accions de sensibilització en favor de la banca ètica i el comerç just. La primera d'elles, un videofòrum "Perdre el fil", tindrà lloc el 23 de maig al CC Can Feliu a les 19 hores i anirà a càrrec de Setem.
Finalment el dia 29 de maig a les 19.30 hores i també al CC Can Feliu, Acció Solidària Vallès oferirà una xerrada sobre Banca Ètica i altres alternatives de consum.
Podeu veure el programa complet en aquest document: Festa del Comerç Just 2013 Sant Quirze del Vallès