Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze acull amb èxit la II Mostra Nacional de Glosa

Cantadors de primera fila i alumnat de l'institut fan gaudir al públic de ritmes i melodies d'arreu dels Països Catalans


Sant Quirze acull amb èxit la II Mostra Nacional de Glosa
Més de 200 persones van participar dissabte 18 de maig en la II Mostra Nacional de Cançó Improvisada, un certamen que enguany ha destacat per l'alta participació i la qualitat. 
L'acte va començar amb la Mostra Juvenil de Glosa, que van dur a terme alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Sant Quirze, amb gran sorpresa dels assistents, ja que va poder comprovar la destresa i l'entusiasme dels joves del poble a l'hora d'improvisar. Els nois i noies van haver de superar les 5 proves que se'ls van plantejar en aquell moment: dues quartetes cada grup presentant-se i explicant per què en sabien tant, una quarteta per grup explicant què falta al poble per millorar, una quarteta explicant com es lliga, una altra donant consells per aprovar el curs i, finalment, una quarteta de comiat. Les quartetes són estrofes de quatre versos heptasíl·labs, amb rima consonant creuada.
Cantadors de primera fila
A continuació, es va celebrar la Mostra Nacional, amb els cantadors Titot, Marcel Caselles, Ferriol Macip, Mireia Mena, Helena Casas i Sílvia Ampolla. L'acompanyament musical va ser a càrrec de Carles Belda, Pep Pastor i Marc Torrents. Els glosadors van haver d'improvisar deu proves de temàtica ben diferent, demostrant el seu enginy i rapidesa a l'hora de trobar rimes. Es van poder sentir melodies d'arreu dels Països Catalans, com ara la jota, el garrotín, les nyacres, les corrandes, la glosa mallorquina, la menorquina o la cançó de pandero.
Fideus de muntanya i sobretaula
Tot seguit, es va servir un sopar amb sobretaula cantada, organitzat per la Cooperativa de Consum Galliners, en el qual tothom va gaudir dels fideus de muntanya i de les improvisacions i glosades de tots els assistents.
Enguany els actes es van fer a la Sala Històrica de la Patronal a causa del mal temps, però això també va permetre que tot el públic gaudís de la bona sonoritat i comfort de l'espai.
Entitats participants
L'acte es va concloure amb la satisfacció de l'èxit de participació i l'acurada organització, que va ser a càrrec de diverses entitats del poble: Glosadores de la Serra, La Trinxera de Galliners, CSA La Impremta, Cooperativa Galliners i GIHSQ. També cal destacar la col·laboració de l'Ajuntament, de l'Associació de Foment del Glosat Cor de Carxofa i de la Comissió Jocs Florals.