Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

La Festa del Comerç Just omple el Parc de les Morisques

Els valors del comerç equitatiu protagonitzen una jornada amb una alta participació d'entitats, ciutadans i ciutadanes


La Festa del Comerç Just omple el Parc de les Morisques
El Parc de les Morisques es va omplir diumenge de santquirzencs i santquirzenques disposats a gaudir d’una nova edició de la Festa del Comerç Just i la Banda Ètica, organitzada per la Mesa de Solidaritat i Cooperació, dins del marc del Pla de Sensibilització. 
Des de les 11 del matí els infants van poder acostar-se a la zona de tallers i jocs gegants i participar a la Gimcana “Fem un món sostenible”, activitats relacionades amb els valors del comerç just. El Cercle de Cultura i l’Ateneu del Món hi van participar aportant un taller de reciclatge. Alhora, els adults podien optar per fer un taller d’Hort urbà familiar, organitzat per l’Esther Casanovas i patrocinat per la Regidoria de Medi ambient i Activitats de l’Ajuntament, o conèixer les diferents entitats solidàries, distribuïdes en paradetes al llarg del Parc. També tenien l’opció de comprar productes de comerç just, com ara xocolata, sucre, te, galetes, piruletes o el Cafè Sant Quirze, a més de fer degustacions gratuïtes del Cafè Sant Quirze.
La ràdio es va deixar sentir al parc, des d’on es va gravar en directe un especial del Som Solidaris, dirigit per la Laura Roger, presidenta de l’Ateneu del Món. 
A migdia, l’Alcaldessa, Montserrat Mundi i la Regidora de Serveis Interns, Igualtat i Cooperació, Sílvia Peralta van lliurar els premis del concurs literari de contes solidaris. A continuació, va tenir lloc l’espectacle infantil “Tastets musicals de Cafè i comerç just” va transmetre els valors del comerç just, com ara la cooperació, solidaritat, justícia social i interculturalitat.
De fet, Peralta ha destacat que aquesta festa “representa l’esperit del que signifiquen els valors del comerç just i la veritable solidaritat, ja que ha estat possible gràcies a la tasca desinteresada de les oenegés del poble i d’altres entitats, com l’Associació de Comerciants i la Fundació Grup Tercer Món Mataró, i especialment pel compromís i la col•laboració del Casal d’Avis”. De fet, l’Associació de Comerciants, amb la presència de la Regidora de Comerç Míriam Casarramona, va sortejar el lot de productes de comerç just, valorat en 150€. 
Les activitats van continuar a migdia amb un vermut solidari, preparat per Acció Solidària del Vallès, i un dinar preparat pel Càtering Vostra Cuina i Lletonet, amb la col•laboració del Casal d’Avis. Més de 100 persones van participar en la cita gastronòmica, que va posar el seu punt i final amb un rom cremat per a tothom.
 
A continuació detallem les onegés participants i col•laboradores:
 
Participants van ser: Ateneu del Món, Acció Solidària del Vallès, Asociación de Cooperación y Ayuda, Sant Quirze pels Infants, ONG Nuevos Pasos i Fundació Benèfica Quetzal. 
 
Col•laboradors: Casal d’Avis, Associació de Comerciants, Alternativa3, Lletonet, Càtering Vostra Cuina, Cercle de Cultura, Esther Casanovas, Fundació Grup Tercer Món Mataró, Cobega, Animàlia, Ràdio Sant Quirze i Diputació de Barcelona.