Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Institut Sant Quirze del Vallès recull els premis del Cangur i Problemes a l’Esprint 2013

Els alumnes participants de 1r i 2n de l’Institut Sant Quirze queden entre els cinc primers de tot Catalunya


L’Institut Sant Quirze del Vallès recull els premis del Cangur  i Problemes a l’Esprint 2013

 El  21 de març es va celebrar XVIII Prova Cangur de la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) (2013) amb la participació d’uns 18.000 alumnes procedents de centres de Catalunya, Andorra i de la Catalunya Nord. Aquestes proves consten de 30 problemes que s’han de resoldre amb una hora i quart. Els participants realitzen la prova segons el curs que duen a terme els alumnes: 3r i 4t d’ESO i 1r i 2n de batxillerat.

Els alumnes Pau Mir i Marta Guillamon  van recollir els premis en les seves respectives categories. El Pau va quedar 11è en la categoria de 1r de Batxillerat i la Marta 36a en la categoria de 3r d’ESO.
Cal destacar que l’Institut Sant Quirze va rebre una menció especial pel fet d’haver participat en totes les categories i, a més, haver sortit en el quadre d’honor dels premis dels Problemes a l’Esprint, organitzats per la SCM, FEEMCAT i el Creamat.
Els problemes a l’Esprint, consisteixen a resoldre 10 problemes el més ràpid possible. Es fa per via telemàtica i el guanyador és el centre que envia les respostes el més aviat possible. Són tres convocatòries: batxillerat, que es va realitzar el 30 de gener; 3r i 4t d’ESO, el 13 de febrer, i 1r i 2n d’ESO, el 27 de febrer. Cal destacar la participació dels alumnes de 1r i 2n de l’Institut Sant Quirze, ja que van quedar entre els cinc primers de tot Catalunya.
Un representant de cada nivell va recollir el Diploma. Roger Bock de 1r d’ESO, Sofya Fussa de 2n d’ESO, Miquel Parera de 3r d’ESO, Victor Llamas de 4t d’ESO, Arnau Guash de 1r de Batxillerat i Gonzalo Baltà de 2n de Batxillerat.
Des del Departament de Matemàtiques de l’Institut, volen agrair a tots els alumnes participants en les activitats que organitzem des del departament: Cangur, Problemes a l’Esprint, Fotografia Matemàtica, Tallers Anemx+matemàtiques i el Planter de Sondeigs i Experiments; així com la seva col•laboració, les ganes, l’esforç i la il•lusió que posen en cadascuna d’aquestes activitats.