Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

EL CIRD proposa una sortida per conèixer les colònies tèxtils del riu Llobregat

La historiadora i escriptora Assumpta Montellà compartirà amb les persones participants el fil del seu llibre El silenci dels telers


EL CIRD proposa una sortida per conèixer les colònies tèxtils del riu Llobregat

 El proper dissabte 29 de juny el Centre d'Informació i Recursos per a Dones organitza una sortida per descobrir el llegat cultural i històric de les colònies tèxtils del riu Llobregat. 

Aquest riu conté una excepcionalitat única al món ja que al llarg de 20 km del seu recorregut s'hi van instal·lar 18 colònies tèxtils a cavall de dos segles, afiançant la Revolució Industrial a Catalunya.
De la mà de la historiadora i escriptora Assumpta Montellà, seguint el fil del seu llibre El silenci dels telers, les persones que hi participin podran entrar en el túnel del temps per conèixer de prop la vida de les obreres i els obrers de la colònia Vidal, per després entrar a la torre de l'amo de Viladomiu Nou. La sortida continuarà amb una passejada pel riu, on es podrà veure la reclosa i el canal, fins arribar a la colònia del Guixaró. A la tarda, la jornada clourà amb la visita de l'església de la colònia Cal Pons, altrament coneguda com Catedral de les colònies.
Les inscripcions per participar-hi es poden realizar al CIRD del 3 al 26 de juny. El preu, de 26,5€, inclou l'autocar, les entrades al museu Les tres colònies i el guiatge cultural-històric.