Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent Gran

Sant Quirze del Vallès comptarà amb un centre de dia i una residència socio-sanitària assistida per a persones grans en situació de dependència

Els equipaments entraran en funcionament a principis de l’any 2012


Sant Quirze del Vallès comptarà amb un centre de dia i una residència socio-sanitària assistida per a persones grans en situació de dependència

El Ple de l’Ajuntament de Sant Quirze va aprovar inicialment el procediment d’establiment i el reglament del servei públic d’atenció especialitzada per a persones grans en situació de dependència. Aquesta aprovació permetrà donar compliment a una de les velles reivindicacions de la ciutadania, la creació d’un centre de dia i d’una residència socio-sanitària assistida. El nou centre de dia comptaria amb 60 places, de les quals 40 serien concertades amb l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS). Per altra banda, la residència comptaria amb 125 places, de les quals 100 serien concertades amb l’ICASS. Aquests equipaments s’ubicarien a la zona, actualment en desús, que es troba entre el Centre Cívic Can Feliu i la Biblioteca Municipal i compta amb 18.000 m2. En aquest espai també està previst la construcció d’habitatges tutelats.

Per a la concessió d’aquests serveis, el consistori apostarà per la gestió indirecta. Està previst que a finals del mes de setembre s’aprovi el plec de condicions del projecte, fet que generaria una fase de concurs en què les empreses interessades es presentin. L’empresa adjudicatària realitzarà la inversió per construir els equipaments i, a canvi, tindrà la concessió del servei durant un període màxim de 40 anys.
L’Ajuntament preveu fer l’adjudicació a finals d’aquest any 2010. A partir de llavors, en un termini aproximat de 2 mesos, l’empresa adjudicatària presentaria el projecte executiu per tal que entre els mesos de febrer i març de 2011 s’iniciïn les obres. Un cop començades les obres, el centre de dia i la residència socio-sanitària assistida de Sant Quirze del Vallès entrarien en funcionament al cap d’un any (febrer-març 2012).