Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès celebra amb èxit la segona edició Nit de l’Empresa

El certamen guardona empreses en els àmbits de l’emprenedoria, la innovació i la internacionalització


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès celebra amb èxit la segona edició Nit de l’Empresa

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va celebrar ahir la segona edició de la Nit de l’Empresa. Un centenar de persones, entre empresaris, emprenedors i ciutadania en general, van omplir el celler del Centre de Desenvolupament Econòmic Can Barra. La nova edició va premiar tres empreses en les categories d’emprenedoria, innovació i internacionalització. De fet, les guardonades van ser: Satya com a emprenedoria, Estudis Electromecànics SL E2M en innovació, i Simor Linea en la categoria d’internacionalització. Durant l’acte també es va reconèixer la tasca d’un grup d’alumnes de l’IES que han participat en el projecte “Be an enterpreneur”.

El regidor de Promoció Econòmica, Activitats i Medi Ambient, Toni Rueda, va destacar  que “des de la Regidoria de Promoció Econòmica  hem començat a treballar en  la creació del Consell Industrial de Sant Quirze del Vallès. L’objectiu d’aquest consell és crear un espai de diàleg i de treball, entre administració pública, empreses i agents socials i econòmics per dibuixar conjuntament les estratègies òptimes de promoció i dinamització del teixit empresarial i del mercat laboral al nostre territori. Aquest òrgan, ens ha de permetre anticipar-nos, ser proactius, i sobretot conèixer encara més de prop les necessitats que tenim com a municipi.”

En la mateixa línia, el director general d’Indústria, Antoni Maria Grau, va manifestar la seva satisfacció “per la tasca que desenvolupen les empreses no només en l’àmbit municipal sinó a tot el país; donat que són elles la clau per al desenvolupament econòmic i la lluita en l’impuls de l’ocupació. Des de les administracions treballem per prioritzar les polítiques empresarials i facilitar a aquest teixit la seva instal·lació, desenvolupament i creixement, i per això esdevé essencial el contacte directe amb l’administració local i la nostra intercomunicació”.

Finalment, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, va destacar que “el fet de comptar amb un teixit productiu i empresarial de rellevància és de vital importància. Tal i com deia el vídeo de presentació, els cinc parcs empresarials de què disposem, amb més d’un milió i mig de metres quadrats i més de 300 empreses, esdevenen clau per al futur del municipi. Som conscients, però, que cal renovar-los i modernitzar-los i per això des de l’Ajuntament ja hem iniciat projectes en aquesta línia.”

L’economista Josep Maria Gay de Liébana va posar el punt i final a la nit amb la seva intervenció en el marc d’una ponència sobre la situació de l’economia al país, l’anàlisi dels elements desencadenants de la crisi i les possibles opcions per afrontar-la. Els assistents van tenir ocasió de preguntar a l’economista les seves inquietuds.

Si voleu veure un reportatge fotogràfic sobre la Nit de l'Empresa, entreu al següent enllaç: http://www.flickr.com/photos/santquirzevalles/sets/72157633795348520/