Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Les escoles de Sant Quirze del Vallès participen en les jornades per a la mobilitat segura

La Policia Local de Sant Quirze ha organitzat aquestes jornades pràctiques en col·laboració amb la de Sabadell i Mossos d'Esquadra


Les escoles de Sant Quirze del Vallès participen en les jornades per a la mobilitat segura

 Els alumnes de sisè de primària dels cinc centres d’educació infantil i primària del municipi han iniciat avui la seva participació en unes jornades pràctiques d’educació per a la mobilitat segura. Es tracta d’una experiència que organitza la Policia Local de Sant Quirze, en col•laboració amb la de Sabadell i Mossos d’Esquadra, i juntament amb la Regidoria d’Educació i que esdevé pionera pel que fa al material a utilitzar per l’alumnat. En total, 207 alumnes passaran pel solar municipal ubicat al carrer Priorat, al costat del camp de futbol municipal per desenvolupar activitats pràctiques de circulació amb bicicleta en circuit tancat i una gimcana sobre la mobilitat segura. 

Segons que ha manifestat el tinent d’Alcaldia de Seguretat Ciudadana, Jaume Cols “les jornades estan plantejades com la culminació d’un procés educatiu, iniciat a P-5 i continuant a segon, quart, i sisè curs de primària. L’objectiu és que, mitjançant la formació tant dels cossos de seguretat com del professorat, l’alumnat assoleixi uns coneixements de gran utilitat per a la seva seguretat”.
En la mateixa línia, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha  insistit en “la responsabilitat de l’administració també recau en aspectes relacionats amb la seguretat dels més joves a l’hora de desplaçar-se i fer-ho d’una manera segura i amb precaució. Pensem que tenir uns coneixements bàsics en aquest àmbit permet que tant vianants com conductors puguin desplaçar-se amb més tranquil•litat i confiança, evitant perills”.
L’activitat continuarà fins divendres dia 7 de juny.