Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze del Vallès comptarà amb un hotel i una benzinera al polígon de Can Torras i Can Llobet

Aquest fet és possible gràcies a l’aprovació en ple de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana del sector Can Canals – Can Llobet


Sant Quirze del Vallès comptarà amb un hotel i una benzinera al polígon de Can Torras i Can Llobet

El Ple de l’Ajuntament de Sant Quirze va aprovar inicialment la modificació puntual del Pla General d’Ordenació urbana del sector Can Canals – Can Llobet. Aquesta modificació permetrà consolidar l’espai on es troben ubicades ABB i altres empreses. Aquesta és una bona notícia per ABB, ja que, actualment, es trobava en una situació de limitació física i de renovació. Com al lloc on s’ubica es troba en precari, l’empresa no podia adquirir cap llicència d’obres ni modificar cap aspecte de la planta. Històricament, ABB havia demanat aquesta modificació del Pla General, però en reunions amb el consistori es desistia ja que la llei marca que, si es realitza una operació d’aquest tipus, el 15% del sòl ha de ser d’aprofitament municipal. Aquest fet feia que a l’empresa no l’interessés la modificació ja que, en comptes de guanyar terreny per expandir-se, en perdia.

Segons fonts de l’Ajuntament de Sant Quirze, aquesta operació és possible ja que la llei marca que el 15% d’aprofitament del sòl es pot realitzar a una altra part del municipi si no és possible dur-lo a terme a la zona en què es fa la modificació. L’equip de govern municipal aposta per aprofitar un 5% del que li correspon al sector Can Canals i el 10% restant al polígon industrial Can Torras i Can Llobet. Així, el sector de Can Canals hi hauria sòl industrial, industrial terciari, equipaments i serveis tècnics. A Can Llobet s’hi ubicarien un hotel i altres serveis com una benzinera o un restaurant.

D’aquesta manera, el consistori s’assegura que, en cas que ABB en un temps volgués vendre’s la seva planta, l’empresa compradora només podria ubicar-hi una indústria. I, d’altra banda, aquesta modificació comportaria que ABB pogués dur a terme l’expansió i renovació de la seva planta de Sant Quirze que vol dur a terme des de fa anys, fet que donaria satisfacció a la seva voluntat d’apostar per la consolidació de la seva planta ubicada al municipi, que garantiria els llocs de treball existents i, possiblement, en crearia de nous.

A més a més, aquesta modificació renovaria totalment part del polígon de Can Torras i Can Llobet ja que, la zona on està prevista la instal·lació de nous serveis com un hotel o una benzinera, està actualment desaprofitada i s’incrementaria substancialment el seu valor.