Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Alumnes de l’Institut visiten l’empresa Huayi Compressor Barcelona

La iniciativa forma part del programa formatiu SQ ACTIU


Alumnes de l’Institut visiten l’empresa Huayi Compressor Barcelona

Un grup d’alumnes  de l’institut Sant Quirze, acompanyats per les seves tutores, han visitat aquest matí l’empresa Huayi Compressor Barcelona. Aquests estudiants enguany han participat en el programa SQ Actiu, impulsat per l’Ajuntament.  El SQ Actiu té com a objectiu donar a conèixer diferents oficis, amb demanda al mercat de treball, a partir d’una formació teòrico pràctica, a joves escolaritzats a segon cicle d’ESO a l’institut Sant Quirze que no tenen previst seguir estudiant o bé no saben quina opció formativa de futur triar.

Formació en oficis

Del 25 d’octubre i fins el 6 de juny, 16 alumnes de l’Institut Sant Quirze del Vallès han rebut formació dels oficis d’electricista, fuster i arts gràfiques, amb un total de 84 hores lectives, impartides a través de la Fundació Cecot Formació.  Per a properes edicions es preveu que els alumnes participants puguin realitzar pràctiques a empreses del municipi, preferiblement del sector que han rebut els aprenentatges.

Inserció laboral

Aquesta formació s’integra dins la programació acadèmica  dels joves, els quals han realitzat unes hores d’escolarització a les instal.lacions del Vapor Universitari i del IES Salesians de Terrassa amb la finalitat que, la pràctica desenvolupada, els ajudi a triar l’opció formativa a seguir, per assolir posteriorment una inserció laboral.

Programa propi

Fins al curs passat, l’Ajuntament de Sant Quirze, a través del Servei a l’Ocupació, oferia aquesta formació als joves de l’institut, participant del programa tutelat pel Vapor Llonch de Sabadell.   Enguany, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha apostat per consolidar un programa propi, el qual ha servit per reforçar el vincle entre l’institut i els serveis d’Empresa, Ocupació, i Educació, donat que es tracta d’un projecte transversal. La visita d’avui a l’empresa Huayi per conèixer de primera mà la realitat d’una empresa industrial,  i l’acte de lliurament de diplomes del curs, que tindrà lloc el proper dilluns 17 de juny a la masia Can Barra, tanquen la primera edició del SQ Actiu.