Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze tornarà a reviure la foguera de Sant Joan com es feia abans

El Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze torna a recuperar aquesta tradició tan nostrada


Sant Quirze tornarà a reviure la foguera de Sant Joan com es feia abans

 Tots els infants i les famílies que vulguin reviure com es confecciona una foguera de Sant Joan poden participar el proper dissabte 22 al taller que ha organitzat el Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze amb aquesta finalitat. L'activitat començarà a les 11 del matí al pàrquing del Mas Duran amb la trobada de tots els nens i nenes que hi vulguin participar. A continuació es farà una recollida de llenya pels voltants. Els més grans podran anar a buscar llenya a botigues ja concertades i acompanyats de monitors. També durant aquest taller es farà la confecció del ninot, que s'ha de col·locar a la punta del pal central que és l'eix de la foguera.

Foguera
La nit de Sant Joan, el diumenge 23, serà el moment de gaudir, després de sopar, de la tradicional foguera que s'haurà confeccionat el dia abans. La iniciativa començarà a les 23 hores amb l'arribada de la Flama del Canigó. A dos quarts de dotze s'encendrà la foguera. Tothom que vulgui, pot portar coca i menjar-la a la vora del foc. L'Ajuntament recomana prudència i control per part dels pares i mares sobre els més petits.
 
PROGRAMA: 
 
Dia 22 juny 
 
*Lloc i hora: 11’00 h A l'aparcament del Mas Duran: Trobada de tots els nens i nenes que vulguin participar . 
 
*Recollida de llenya (la tindrem amagada pels voltant del Mas Duran), els més grans podran anar a buscar llenya a botigues ja concertades i acompanyats de monitors.
 
*Construcció del ninot (per col·locar a la punta del pal).
 
*Plantada del pal central.
 
Dia 23 de juny 
 
*23’00h. Arribada de la Flama del Canigó
 
*23’30h. Encesa de la foguera (Podeu portar la coca per menjar al voltant de la foguera)
 
GRESCA I XERINOLA!! (Recomanem prudència i control per part dels pares i mares sobre els més petits)
 
 Altres revetlles

La Trinxera de Galliners organitza diumenge 23 de juny a la nit una revetlla popular de Sant Joan als exteriors de la Masia Can Feliu. A partir de les 21:00 hores, la gent que ho vulgui podrà portar menjar per compartir un sopar entre tots i totes les assistents. A més a més, se celebrarà un concert dels Fabulosos Frik Brothers, que interpretaran versions de cançons populars de tots els temps.

L'Associació de Veïns del Poble Sec també organitza una revetlla de Sant Joan adreçada als habitants del barri. Serà a partir de les 21:00 hores a la plaça del Molí.