Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Consells i recomanacions per comprar i conservar les coques de Sant Joan

Adquirir-les en establiments aptes i conservar-les en fred fins al moment del consum, dos dels consells principals


Consells i recomanacions per comprar i conservar les coques de Sant Joan

 L'arribada de l'estiu ve acompanyada de la celebració de diverses festes i tradicions populars arreu de Catalunya. Unes de les més destacades són les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere, celebracions durant les quals es consumeixen coques de crema, fruita, llardons o pinyons.

De manera molt especial, els productes de pastisseria farcits amb crema o nata són un medi òptim per ala supervivència i multiplicació de microorganismes patògens si no es respecten les condicions d'higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. A més, cal tenir en compte que les elevades temperatures que es donen durant l'època estival en el nostre territori suposen un factor de risc associat al consum d'aquests productes. Per això és important aplicar les normes bàsiques d'higiene d'aquests aliments: netejar, separar, coure, refredar.
 
Consells bàsics
  • Adquiriu les coques en un establiment apte per a l'elaboració i/o venda d'aquests aliments.
  • Conserveu en fred fins al moment del consum, les que coques que contenen crema o nata, si no les consumiu en la seva totalitat, retorneu-les ràpidament a la nevera.
  • És importan que seleccioneu el tipus de coques, farcides o no, que compreu. En funció de les possiblitats de conservar-les fins al moment del consum.
  • Si heu de fer un desplaçament llarg i no podeu assegurar-ne la conservació en fred, és millor comprar coques que es conservin a temperatura ambient o bé preveure'n l'adquisició en el lloc de destinació.