Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

El Complex Esportiu de Can Casablanques ja és un centre cardioprotegit

Enguany l'Ajuntament hi ha instal·lat un desfribil·lador i ha aprovat el protocol de funcionament i ús


El Complex Esportiu de Can Casablanques ja és un centre cardioprotegit

 L'Ajuntament de Sant Quirze ha instal·lat un desfibril·lador extern automàtic al Complex Esportiu Municipal (CEM) Can Casablanques, un aparell que té com a objectiu poder atendre les aturades cardíaques en menys de 5 minuts des de que es produeixen. 

Les aturades cardíaques extrahospitalàries constitueixen un important problema de salut pública. A l'estat espanyol cada any es produeixen més de 24.500 aturades cardíaques, un 60% de les quals passen en presència de testimonis i el 16% en espais públics.
Amb la instal·lació d'aquest aparell, l'Ajuntament vol disminuir el temps de resposta i aconseguir un interval entre col·lapse i descàrrega elèctrica menor a cinc minuts. El model instal·lat al CEM està dissenyat per ser utilitzat per personal que, sense coneixements suficients per oferir una reanimació cardíaca avançada, poden ser o són els primers a atendre una urgència cardíaca. Així, un total de 10 treballadors i treballadores del CEM han estat formats per poder fer ús d'aquest desfribil·lador, que cobrirà espais de gran afluència de públic vinculat a l'esport, com és el Polisportiu Municipal, el camp de Futbol Municipal i el camp de petanca.
Amb aquesta actuació, l'Ajuntament  vol disminuir la mortalitat i les minusvalideses que ocasionen les aturades cardíaques amb la reducció a menys de 5 minuts de l’interval de temps entre la trucada al número d’emergències i la descàrrega elèctrica.