Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze viu la nit de Sant Joan enmig d’una gran foguera

La Trinxera de Galliners i l’AAVV de Los Rosales també van celebrar revetlles populars


Sant Quirze viu la nit de Sant Joan enmig d’una gran foguera

Sant Quirze del Vallès va celebrar la Revetlla de Sant Joan aquest passat cap de setmana. La celebració ja va començar dissabte, dia 22 de juny, quan el Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze va organitzar el taller infantil “Preparem la Foguera de Sant Joan”. Els nens i les nenes que hi van participar es van trobar a les 11:00 hores a l’aparcament de terra de la Masia Mas Duran i van aprendre, de la mà de monitors, a preparar la fusta i a construir el ninot per fer una bona foguera de Sant Joan.

Ja diumenge, dia 23 de juny, a les 23:00 hores, al mateix aparcament de la Masia Mas Duran, va arribar la Flama del Canigó, acompanyada del grup Batukatumba, que va encendre la Foguera davant de centenars de veïns i veïnes que s’hi van acostar. Just després es va celebrar una revetlla popular de Sant Joan al voltant de la Foguera amb música, begudes i ball a càrrec de l’Associació cultural Els Mandukos.

Pel que fa a altres revetlles que es van celebrar a Sant Quirze, La Trinxera de Galliners va organitza diumenge 23 de juny a la nit una revetlla popular de Sant Joan als exteriors de la Masia Can Feliu. A partir de les 21:00 hores, la gent podia portar menjar per compartir un sopar entre tots i totes les assistents. A més a més, es va celebrar un concert dels Fabulosos Frik Brothers, que van interpretar versions de cançons populars de tots els temps i que van fer divertir a tots i totes les assistents.

D’altra banda, l'Associació de Veïns del Poble Sec també va organitzar una revetlla de Sant Joan adreçada als habitants del barri. Va ser a partir de les 21:00 hores a la plaça del Molí i va comptar amb molt bona acollida per part del públic.

A continuació podeu veure el vídeo realitzat per Josep Busqueta, membre del GIHSQ, sobre la Foguera de Sant Joan: