Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Prohibició de fer foc en zones forestals

El termini s'allargarà fins al proper 15 d'octubre


Prohibició de fer foc en zones forestals

Recordem a la ciutadania que el període de prohibició per encendre foc en terrenys forestals i en una franja de 500 metres al seu voltant va entrar en vigor el passat 15 de març i s'allargarà fins al proper 15 d'octubre segons estableix la normativa de prevenció d’incendis forestals. Tal com informa el ban emès per l'alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, està prohibit llençar objectes encesos com llumins, cigarretes mal apagades, ja sigui des de dins del bosc com des dels vehicles. Tampoc està permès abocar escombraries, runa, restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa d'incenci o propagació d'un foc.

Aquesta prohibició inclou també la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals, siguin o no poblats d'espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta de les comarques amb més risc d'incendi, com és el Vallès Occidental. En aquests espais també queda prohibit cremar rostolls, fer focs d'esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura, llençar cohets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc. També la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestal.

Autorització de crema

D'altra banda, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural pot autoritzar, de manera extraordinària, realitzar determinats treballs i activitats que suposen un risc d'incendi forestal.
Per a obtenir aquest permís, cal que la persona ho sol·liciti per escrit i registri l'imprès a les oficines d’Agricultura o bé a l’Ajuntament; quan el Departament rebi la sol·licitud, es posarà en contacte amb l'interessat per a fer una visita al lloc on es vol fer la crema, si s'escau, i així poder tramitar l'autorització en base a unes condicions de prevenció d'incendis.