Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona acorden el suport als projectes prioritaris al Vallès Occidental fins el 2016

La Diputació farà una aportació de 735.483 euros per finançar diferents projectes


El Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona acorden el suport als projectes prioritaris al Vallès Occidental fins el 2016

La presidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Pepita Pedraza, i el diputat delegat per a la Cooperació i l’Assistència Local de la Diputació de Barcelona, Joaquim Ferrer, s’han reunit aquest matí a la seu del Consell Comarcal per celebrar la Mesa de Concertació dels ajuts que atorga la Diputació en el marc de la Xarxa de Governs Locals fins al 2016. En la reunió s’ha acordat que la Diputació de Barcelona farà una aportació de 735.483 euros per finançar diferents projectes comarcals que en aquests moments s’estan treballant amb els ajuntaments.

El finançament anirà destinat a tres projectes que es consideren d’importància estratègica en l’actual moment. D’una banda, dos temes de rellevància social: el reforç dels serveis socials dels municipis petits i mitjans de la comarca que estan integrats a l’Àrea Bàsica de Serveis Socials que gestiona el Consell i que agrupa 12 ajuntaments. Així mateix, l’ampliació de serveis de l’Oficina comarcal d’habitatge, que dóna servei a 16 municipis. Aquesta Oficina ha atès en el primer semestre de 2013 un total de 325 consultes ciutadanes relacionades amb l’habitatge, gairebé el mateix nombre que en tot el 2012.

D’altra banda, el finançament de la Diputació de Barcelona s’adreçarà a un projecte estratègic de prevenció d’incendis forestals, que en aquests moments s’està elaborant amb la participació dels ajuntaments de la comarca, la pròpia Diputació, la Generalitat de Catalunya, la Federació d’ADF, els propietaris forestals de la comarca i la col·laboració de les universitats i centres de recerca.