Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El sou dels càrrecs electes de Sant Quirze del Vallès disminueix un 5%

Les retribucions dels càrrecs electes es troben per sota del mínim que marquen els barems de recomanació de l’Associació de Municipis de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya


El sou dels càrrecs electes de Sant Quirze del Vallès disminueix un 5%

El Ple de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va aprovar en la passada sessió del mes de juliol, celebrada el passat dijous, la proposta d’acord d’aplicació de mesures extraordinàries per a la reducció del dèficit públic, que incloïen les retribucions dels empleats públics municipals i del personal eventual i de les retribucions i assistències dels càrrecs electes i les dotacions econòmiques dels grups polítics municipals.

Pel que fa als empleats públics municipals i al personal eventual, aquests han vist reduïda la seva nòmina una mitjana del 5% en compliment del Reial Decret-Llei 8/2010, de 20 de maig, pel qual s’adopten mesures extraordinàries per a la reducció del dèficit públic.

Aquest anunci va venir acompanyat d’un reconeixement públic per part de la regidora de Recursos Humans, Sílvia Peralta, i en nom de l’equip de govern, al compromís i la professionalitat del personal municipal que, tot i la rebaixa del sou, han mantingut la seva vocació de servei públic.

Per altra banda, els sous dels càrrecs electes també disminuiran un 5% i les dotacions econòmiques dels grups polítics municipals ho faran en un 2%. Els partits de l’oposició (ERC, ICV-EUiA i PP) van aprofitar el debat plenari per demanar a l’equip de govern (CiU i PSC) que s’abaixés més el sou dels càrrecs electes.

La regidora de Recursos Humans va assegurar que els sous dels càrrecs electes es troben per sota del mínim que marquen els barems de recomanació de l’Associació de Municipis de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya. A més a més, va afirmar que aquests sous es troben congelats des de l’any 2007 i no se’ls va aplicar la pujada del 2% prevista al 2009 ni el 0,3% previst per al 2010.