Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

PIMEC Vallès Occidental i l’Ajuntament de Sant Quirze organitzen una jornada sobre la Llei contra la Morositat

La patronal demana que el Govern implementi de forma urgent un règim sancionador i les mesures de control que demana la PMcM perquè les grans empeses compleixin la llei


PIMEC Vallès Occidental i l’Ajuntament de Sant Quirze organitzen una jornada sobre la Llei contra la Morositat

PIMEC Vallès Occidental i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès van organitzar el passat dimecres una jornada dirigida a les pimes i els autònoms del municipi i de la comarca amb l’objectiu d’aprofundir en la reforma de la Llei contra la Morositat. La jornada, celebrada a la Masia Can Barra, va anar a càrrec d’Antoni Cañete, secretari general de PIMEC i president de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM)
L’acte va ser inaugurat per l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, qui va destacar “la importància d’informar a les empreses sobre com resoldre de forma eficaç el problema dels impagats i com combatre la morositat”.

Francesc Elías, president de PIMEC Vallès Occidental, també va participar a la jornada i va ressaltar “el lideratge de PIMEC en tot el procés de reforma d’aquesta llei”. També va demanar a totes les organitzacions empresarials del territori català “treballar de forma conjunta, unides per defensar els interessos de les pimes i autònoms, en front dels grans lobbys”.

Per la seva part, Antoni Cañete va centrar la seva conferència en la situació actual del sector privat i públic pel que fa als terminis mitjans de cobrament, així com al rati mitjà d’impagats i l’exigència d’interessos de demora en cas d’impagaments. També va abordar exemples de grans lobbys per acabar finalment en com afrontar la resolució de conflictes, entre altres temes.

Antoni Cañete va manifestar  que “no serà fàcil el canvi de la llei, no hem de defallir, ni fer marxa enrere”. En aquest sentit, va demanar ser més contundents perquè les nostres pimes tinguin un llei justa, un sistema jurídic que permeti reduir la morositat, i agilitzar els terminis de pagament”.

L’acte va ser clausurat pel regidor de Promoció Econòmica, Activitats i Medi Ambient de l’Ajuntament, Toni Rueda, qui va agrair les empreses la seva assistència. També va destacar “la importància de continuar col·laborant amb PIMEC en el marc del conveni que tenim establert, per tal de fomentar la informació en determinats àmbits i ajudar així al desenvolupament de les empreses del municipi“. A continuació hi va haver un espai de networking.

L’acte va comptar amb el suport del Consell Intersectorial d’Empresaris (CIESC), la Cambra de Comerç de Sabadell, el Col·legi d’Agents Comercials de Sabadell, i dels municipis de Montcada i Reixac i Barberà del Vallès.