Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

La Festa Cubana de Sant Quirze recapta gairebé 3.000 euros per a un projecte de Creu Roja

La festa és ja un acte de referència de foment dels valors solidaris al municipi


La Festa Cubana de Sant Quirze recapta gairebé 3.000 euros per a un projecte de Creu Roja

 La Festa Cubana ha arribat a la seva majoria d’edat amb una nova i exitosa edició. El passat 6 de juliol els exteriors de la Masia de Can Feliu van acollir aquesta iniciativa, organitzada per l’Ateneu del Món amb la col•laboració de l’Ajuntament i els comerciants, que té com a objectiu recaptar diners, en aquesta ocasió destinats a Creu Roja Sabadell, per tal de dur a terme els “Casals d’Estiu 2013” per a nens de famílies en situació de risc per exclusió social. L’objectiu del casal és la realització d’activitats lúdiques i educatives amb sortides esportives i culturals, garantint tots els àpats indicats per als infants. 

En total, aquesta edició ha comptabilitzat uns guanys de gairebé 3.000 euros, gràcies a les aportacions de tots els assistents.
Segons que ha manifestat la regidora de Cooperació, Sílvia Peralta “estem molt satisfets del funcionament de la festa, doncs ha esdevingut un acte de referència al municipi entorn la cooperació i el foment dels valors solidaris, que avui són més necessaris que mai. Vull destacar també el gran paper de l’Ateneu del Món, motor d’aquesta festa i agent implicat des de fa molts anys en què això funcioni i sigui una realitat”.
Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, ha agraït també la implicació de l’Ateneu del Món així com dels comerciants implicats, alhora que ha destacat “la importància de fomentar la solidaritat mitjançant la difusió d’altres cultures i societats que malgrat trobar-se en condicions difícils mantenen un esperit de lluita i il•lusió que ens encomana.”
L’acte també va comptar amb la presència de la vicepresidenta de Creu Roja, Montserrat Font, qui també va manifestar el seu agraïment per l’aportació i la voluntat solidària. 
A l’inici de la festa es va lliurar el segon premi de cartells de Festa Cubana, adreçat als joves del municipi, amb la col•laboració de Canya Jove i patrocinat per “Fet de Tela” i “Restaurant Famy”. La guanyadora ha estat Paula Bito, també guanyadora del cartell de Festa Major 2013.
Els actes van continuar amb el tradicional sorteig, seguit per l’animació del profesor de Zumba Jesús i la música i el ball de la formació Clave Salsera, una orquestra 100% cubana. També hi va haver espai per a una exhibició de salsa a càrrec de José Maria Polo i Sònia. Durant tota la nit, els DJ Jordi&Sílvia es van encarregar d’animar la festa.
El sorteig dels 40 regals de la rifa va ser posible gràcies als comerciants de Sant Quirze i amics de l’Ateneu.