Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major

Sant Quirze del Vallès es prepara per celebrar la Festa Major d'enguany

Ja està tot enllestit per acollir una nova edició d'aquesta festivitat que tindrà lloc del 29 d'agost al 2 de setembre


 Sant Quirze del Vallès es prepara per celebrar la Festa Major d'enguany
Sant Quirze del Vallès es prepara per celebrar la Festa Major d’enguany. Ja està tot enllestit per acollir una nova edició d’aquesta festivitat que tindrà lloc del 29 d’agost al 2 de setembre
Segons que ha manifestat la regidora de Cultura, Mercè Vallès, “hem creat una festa per a tots els públics, fruït del consens de la comissió de festes on, des de fa temps, treballem per trobar les propostes més adients que combinin tradició i novetat, de manera que tothom se senti implicat”.
En la mateixa línia, l’alcaldessa, Montserrat Mundi, ha destacat la importància de celebrar la festa major, doncs “és la nostra festa grossa, la que ens identifica com a poble i fomenta la nostra manera de ser i de fer. Animo tothom a participar-hi, amb civisme i respecte a l’entorn, i a gaudir d’uns dies del nostre poble, tot oblidant els temps difícils que es viuen arreu. És una aposta per una festa sostenible, de qualitat i amb molta vitalitat, sens dubte”.
El tret de sortida el donarà, com és tradicional, la recepció institucional dijous 29 d’agost, a la Masia de Can Barra. Un acte de trobada amb entitats i ciutadania que precedeix uns dies d’activitats per a tots els públics. De fet, la inauguració oficial tindrà lloc divendres amb l’exposició de Festa Major “Gent de Sant quirze”, a càrrec del GHISQ. A continuació, enguany Els Mandukos posaran veu al pregó a la plaça de la Vila, per continuar amb el tradicional Cercavila Popular. 
Tradició i cultura
El cercavila popular és un dels exemples d’activitats tradicionals i populars que no faltaran a la festa. La Trinxera de Galliners, la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze i el grup de percussió Batukatumba organitzen aquesta activitat, seguida dissabte per l’actuació dels Castellers de Sabadell i la colla de Molins de Rei, el cercavila també de dissabte a la tarda i la tradicional llegenda de l’Iskariot, amb el correfoc. No falten tampoc a la cita d’enguany les sardanes, enguany a la plaça de la Vila després de la tradicional missa.
Les apostes musicals
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha apostat per una oferta musical per a tots els públics.. Així, diumenge el gran concert de Festa Major el protagonitzarà “Blaumut i Sherpah”. Una sessió que precediran els Menaix a Trua, amb la veu de Chris Juanicu, ex cantant de “Ja t’ho diré”. Pel que fa a dissabte, les apostes se centren en el concert de Núria Graham. i de The Mamzelles. 
La tradició musical arriba de la mà de la Societat Coral Il•lustració Artística i la Bella Quirze Band diumenge a la tarda, o de la tradicional exhibició de dansa del Gimnàs Montserrat Creus dilluns a la tarda. A continuació, també dilluns, cantada d’havaneres amb “Les veus del mar” i rom cremat per a tothom amb els avis i àvies del casal.
Esports i jocs infantils
El Parc de les Morisques s’omplirà dissabte amb la matinal esportiva de sessions de bàsquet 3X3, handbol 4X4, fubtol 3X3 i torneig de tennis taula. Durant la jornada, hi haurà també espectacle infantil al carrer de Sant Cugat a càrrec de la companyia Quina Xerinola i organitzat per El Picarol Blau, així com guerra d’aigua a la Plaça d’Anselm Clavé i festa de l’escuma, entre d’altres. També hi haurà macarronada a càrrec de la Comissió de Jocs Florals al Parc de Can Feliu.
Diumenge, l’avinguda de Pau Casals acollirà la sortida de la cursa popular, des de les 10h fins al lliurament de premis sobre migdia i després que corrin els participants de la darrera de les set categories. Una activitat ja molt consolidada que repeteix edició, com ho fa per segona vegada i després de l’èxit aconseguit l’any passat la Masterclass d’spinning el matí de diumenge al Parc de les Morisques. Aquest escenari acollirà també diumenge jocs infantils i la 3ª exhibició de cotxes d’època.
Actes religiosos
La Festa Major comptarà com ja és tradicional amb les diverses celebracions de les vespres cantades. Diumenge hi haurà ofici solemne de Festa Major i veneració de les sagrades relíquies de Sant Quirze i Santa Julita. Dilluns, es posarà el punt i final a la festa amb la missa en sufragi dels difunts de l’any i les vespres cantades de difunts.
Diada Nacional de Catalunya
El programa de Festa Major clou amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya l’11 de setembre. Ofrena floral, cercavila i hissada institucional de la senyera protagonitzen aquesta jornada.