Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Una unitat mòbil mesurarà l'estat de la qualitat de l'aire del municipi

A partir del dia 1 d'agost i durant 3 mesos, la Diputació de Barcelona instal·larà a la ronda Arraona una Unitat de vigilància de la contaminació atmosfèrica


Una unitat mòbil mesurarà l'estat de la qualitat de l'aire del municipi

 Sant Quirze del Vallès comptarà, durant tres mesos, amb una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica que instal·larà la Diputació de Barcelona el proper 1 d’agost i que mesurarà contínuament la qualitat de l’aire del nostre municipi fins a finals d’octubre d’aquest any.
La unitat consta d’una furgoneta equipada amb analitzadors automàtics dels principals paràmetres de contaminació de l’aire com són les partícules, els òxids de nitrogen, l’ozó i els compostos orgànics volàtils. 
La unitat mòbil s’instal·larà a l’aparcament dels pisos de l’Incasòl, a la ronda d’Arraona, perquè aquest punt compleix les condicions necessàries per a una operativitat correcta: és un punt de trànsit elevat, té els arbres i edificis a la distància adequada, entre d'altres. La unitat també compta amb una estació meteorològica completa amb mesura de la direcció i velocitat del vent, la temperatura, la humitat, la radiació solar, la pressió atmosfèrica i la pluja.
Les dades recopilades es compararan amb les de la xarxa fixa d’estacions de mesura de la contaminació, situades a d'altres indrets de la comarca, i així es podrà calcular l’evolució aproximada de la qualitat de l’aire durant tot l’any al nostre municipi.
Recordem que Sant Quirze del Vallès està inclòs dins la zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric per als òxids de nitrogen i les partícules, la qual cosa significa que cal controlar la qualitat de l’aire per evitar que aquests compostos augmentin i, si és possible, disminueixin. Aquest tipus de contaminants es generen principalment pel trànsit de vehicles, especialment els de motor dièsel, i les partícules, a més, també provenen de la pols de les obres i del trànsit per camins no asfaltats.