Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major

L'exposició i el pregó inicien la Festa Major 2013 a Sant Quirze del Vallès

La participació marca la pauta del primer dia de la Festa Major


L'exposició i el pregó inicien la Festa Major 2013 a Sant Quirze del Vallès
El Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze del Vallès, la Colla de Gegants i Grallers i Els Mandukos han estat els encarregats divendres a la tarda d’iniciar les activitats de Festa Major d’enguany. Després de la recepció ciudadana de dijous, la Casa de Cultura Vila-Puig ha acollit la inauguració de l’exposició “Gent de Sant Quirze”, una mostra que recull en fotografies els actes participatius i històrics del municipi, relacionats amb les festes majors, les trobades i excursions entre veïnat o les escoles.Els membres del GIHSQ Víctor Ribalda i Pere Lladó, van explicar els motius que els han portat a recollir aquestes imatges tot agraïnt a tots els membres de l’entitat, des del seu inici fins ara, la tasca duta a terme. Unes paraules que també van compartir tant la tinent d’Alcaldia de Serveis Personals, Mercè Vallès, com l’Alcaldessa, Montserrat Mundi; ambdues acompanyades pels portaveus municipals. 
 
A continuació, el municipi va tenir ocasió de donar la benvinguda al nou capgròs de la Colla de Gegants. Sota el nom de “Gladiador”, la nova figura passa a formar part dels gegants del municipi: el Quirze, la Julita, el mussol Feliu i l’òliba Obdúlia.
Finalment, Els Mandukos van ser els protagonistes del vespre amb el tradicional pregó. Un discurs festiu, alegre i, sobretot, acompanyat de música, gresca i actuacions divertides que van voler apartar la crisi, tal i com van manifestar, i donar pas a la festa i la xerinol•la. Els membres de l’entitat van poder després signar el llibre de visites a l’Alcaldia, on també se’ls va obsequiar amb una litografia del pintor Vilarimany.
El pregó va donar la benvinguda al tradicional cercavila popular a càrrec de La Trinxera de Galliners, la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze i el grup de percussió Batuketumba.
Al vespre, les activitats van continuar amb la fideuada popular i el concert de “Los 80 principales” i a Barraques, amb l’Orquestra Mitjanit i el dj local Julestheriten, entre d’altres propostes.
Podeu seguir la Festa Major a www.festamajor.santquirzevalles.cat i a les xarxes socials amb el hashtag SQVdeFesta.
 
Podeu veure el vídeo de l'inici de Festa aquí: