Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès penja una pancarta per reivindicar el nom del municipi al Facebook

Sota el hahstag #somsantquirze es realitzaran una sèrie d'accions per fomentar el sentiment i orgull de fer poble i de pertànyer a Sant Quirze del Vallès


L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès penja una pancarta per reivindicar el nom del municipi al Facebook

 Una carta de l'alcaldessa Montserrat Mundi adreçada a Mark Zuckerberg va iniciar fa una setmana una campanya perquè el nom de Sant Quirze del Vallès s'inclogui al Facebook i el poc popular San Quirico de Terrassa deixi de ser el que apareix quan algú vol posar en aquesta xarxa social el seu lloc de naixement, domicili o lloc de treball.

San Quírico de Tarrasa ha estat un topònim imposat en dos períodes de la història del municipi, una l'any 1857 i l'altra al 1939, als inicis de la dictadura del general Franco. Sant Quirze va poder recuperar el seu nom en català sota la fórmula moderna de Sant Quirze del Vallès quan es va reimplantar la democràcia a l'estat espanyol. Sant Quirze del Vallès, escrit en català, és l'únic nom oficial del poble d'acord amb la decisió local i les lleis vigents, però a Facebook, xarxa social que actualment té un total de 1110 milions d'usuaris a nivell mundial, encara no inclou el nom Sant Quirze del Vallès.
L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha iniciat la campanya #somsantquirze, que més enllà de la ubicació del nom a Facebook, vol posar de manifest tots els símbols, valors i orgull ciutadà de pertànyer al municipi i fer poble en una localitat com Sant Quirze on només el 15,56% dels ciutadans i ciutadanes hi han nascut.
La primera de les accions ha estat penjar una pancarta de 5 metres a la façana de l'Ajuntament amb el text Qui és San Quirico?  #somsantquirze, hashtag o etiqueta que vehicularà totes les accions, ja que bona part de la iniciativa es durà a terme mitjançant les xarxes socials.