Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Tot preparat per a una nova edició de la Festa del Most

Sant Quirze del Vallès reviu la tradició de trepitjar raïm i fer de pagès


Tot preparat per a una nova edició de la Festa del Most
El Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, ja està preparant la Festa del Most que enguany es celebrarà el dia 22 de setembre a la masia de Can Barra.
La festa començarà a partir de les 9 del matí amb el clàssic esmorzar de pagès, que s’allargarà durant tot el matí.
Cap a les 11, tota la canalla que vulgui podrà trepitjar el raïm que s’haurà recollit per primera vegada de les vinyes de la masia. Tots els participants tindran un diploma de participació. Durant la jornada, actuarà la Societat Coral i Il•lustració Artística de Sant Quirze.
La iniciativa permetrà veure el procés per fer el vi de missa i la prestigiosa mistela del poble.
El GIHSQ tindrà les portes obertes del museu del pagès de Sant Quirze, on és podrà observar des d’eines que utilitzaven els treballadors del camp, com documents curiosos, així com l’argumentari que va donar l’Ajuntament del poble per poder canviar el nom de San Quírico de Tarrasa a Sant Quirze del Vallès.
Sant Quirze del Vallès ha estat, durant molts anys, productor de vi, sobretot per autoconsum, tot i que molta gent de ciutat venia a comprar dels excedents i productes d’horta molt valorats, ja que al segle XVII es van començar a construir canalitzacions pel reg. Aquests canals guiaven l’aigua clara de les frondoses fonts del poble, guiant-les cap als horts, donant un sabor extraordinari.
La setmana del 23 al 27 de setembre, l’escola Lola Anglada ha preparat un seguit d’activitats referents al centre d’interès “setmana de la verema “. Els alumnes podran visitar la masia de Can Barra, on els membres del GIHSQ, Jaume Castella i Jaume Carbó, explicaran les arts de les feines del camp i altres curiositats.
Segons el president del GIHSQ, Víctor Ribalda, s’espera que aquest any, si el temps acompanya, esdevingui rècord d’assistència.