Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Continua la campanya higienicosanitària als establiments alimentaris

La campanya preveu la realització d'una sèrie de visites per iinformar i assessorar i així garantir la qualitat dels productes alimentaris que s’elaboren i/o venen.


Continua la campanya higienicosanitària als establiments alimentaris

 L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès continua amb la campanya de caràcter informatiu sobre les condicions higienicosanitàries que els diferents tipus d’establiments alimentaris han de complir, d’acord amb la Llei 18/2009, de salut pública i pel que fa a la gestió del risc per a la salut derivat dels productes alimentaris. La campanya preveu la  realització d'una sèrie de visites per part dels tècnics amb l’objectiu principal d’informar i assessorar sobre els requisits sanitaris que s’han de complir per garantir la qualitat dels productes alimentaris que s’elaboren i/o venen.
Durant aquesta campanya, a més, s'actualitzarà el cens d’establiments alimentaris que hi ha al municipi i es determinarà la seva classificació en funció del risc. Aquesta classificació es basa en realitzar una valoració objectiva en funció del sector, del volum de venda i/o producció, de l’estat higiènic de les instal•lacions, de les pràctiques higièniques de treball i dels autocontrols que es duen a terme.
Un cop realitzada la visita, l’establiment alimentari serà informat de la puntuació que ha obtingut i d’aquesta manera podrà saber quins aspectes necessita millorar.
La disponibilitat d’aquesta informació permet garantir una programació dels controls oficials adient i proporcional al risc i constitueix un element essencial per als serveis d’inspecció perquè assegura la possibilitat d’actuar amb rapidesa i eficàcia en aquells casos que existeixi un perill per a la salut pública.
Es visitaran bàsicament el sector de la restauració col•lectiva comercial i establiments de venda de menjars preparats, però també alguns comerços detallistes d’alimentació.
Podeu ampliar informació sobre aquesta campanya al Servei de Salut de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, al telèfon 937216800 o bé mitjançant correu electrònic a serveisalut@santquirzevalles.cat