Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze del Vallès ja és a Facebook

L'Ajuntament aconsegueix que Facebook reconegui el nom oficial del municipi i continua amb la campanya per resoldre-ho arreu


 Sant Quirze del Vallès ja és a Facebook

 El nom Sant Quirze del Vallès ja es reconeix com a tal a Facebook. Aquesta comunitat virtual l’identifica ja com l’únic nom del nostre municipi, gràcies a la campanya desenvolupada per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i vehiculada sota el hashtag #Somsantquirze. 

El problema radicava en què quan un usuari que viu, ha nascut o treballa a Sant Quirze del Vallès volia posar-ho en el seu perfil, la plataforma no li permetia fer-ho perquè Sant Quirze del Vallès no existia, i, en el seu lloc, en aquesta ubicació en el mapa, Facebook mostrava San Quirico de Tarrasa.
Al llarg de més de dos anys, una comunitat virtual creada pels mateixos ciutadans de Sant Quirze i diversos correus adreçats Facebook España des del perfil de l'Ajuntament han posat sobre la taula el problema, sense resposta per part de la xarxa social. Però a finals d'agost, l'alcaldessa, Montserrat Mundi, va adreçar una carta al fundador de Facebook, Mark Zuckeberg, on demanava que Sant Quirze del Vallès fos l'únic topònim que identifiqués aquesta localitat en aquest lloc virtual. Poc després, la façana de l'Ajuntament lluïa una pancarta reivindicativa on hi deia: Qui és San Quirico #Somsantquirze, una acció que ha tingut un gran impacte a les xarxes socials i als mitjans de comunicació tant d'abast nacional com comarcal i que ha fet que el problema arribés als Estats Units, des d'on van trigar menys d'un dia en incorporar Sant Quirze del Vallès en tots els idiomes menys en castellà. En el decurs de la setmana següent, novament es va demanar que es resolgués aquesta anomalia, petició a la qual Facebook ha tornat a donar resposta positiva, fent que Sant Quirze del Vallès sigui ara l'únic nom per a aquest municipi.
Segons que ha manifestat l’alcaldessa, Montserrat Mundi “estem molt satisfets de la resposta de Facebook i especialment del fet de poder dir que som o vivim a Sant Quirze del Vallès. Pensem que això crea identitat de poble i fomenta els nostres vincles amb aquest municipi. És molt important sentir-se a prop d’allà on tenim les arrels o d’allà on hem decidit pertànyer. Per això, continuarem treballant perquè el nom Sant Quirze del Vallès sigui una realitat arreu de les xarxes, deixant enrere antigues formes de fa dècades”.
#somsantquirze
En aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès continuarà fent ús d'aquesta etiqueta per vehicular tota una sèrie d'accions que fomentin l'orgull de viure a Sant Quirze, promoure els seus símbols i valors, fent que la ciutadania, les entitats i les persones siguin  l'eix vertebrador i el màxim exponent de la riquesa local.
Així, l'Ajuntament demana que totes les persones que vegin espais virtuals on segueixi apareixent el nom de San Quirico, enviïn un correu a web@santquirzevalles.cat per tal de poder resoldre-ho de manera col·laborativa i amb l'ajut de tothom.
Podeu veure també totes les interaccions generades pel #somsantquirze en el següent mur:  http://tagboard.com/somsantquirze