Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Nou servei de recollida de càpsules monodosi de cafè i infusions a la deixalleria municipal

Aquests residus no es poden tirar al contenidor groc, on cal dipositar els envasos


Nou servei de recollida de càpsules monodosi de cafè i infusions a la deixalleria municipal

 A partir d’ara, les veïnes i els veïns de Sant Quirze del Vallès  podran portar les càpsules monodosi de cafè i infusions, tant d’alumini com de plàstic, a les deixalleries municipals i a les deixalleries mòbils. Allà, hi trobaran uns contenidors específics per a aquests residus que no es poden llençar al contenidor groc dels envasos.

Cada deixalleria comptarà amb dos contenidors de 120 l de capacitat: un per les càpsules d’alumini i un per les càpsules de plàstic, indistintament de la marca de la càpsula. A les deixalleries mòbils s’hi instal·laran contenidors de 10 litres de capacitat, també diferenciats segons el tipus de càpsula.
Aquest sistema de recollida és fruit d’un acord entre el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, els ajuntaments de la comarca, i l’empresa Nestlé i les seves marques Nespresso i NESCAFÉ Dolce Gusto. La recollida dels contenidors a tota la comarca la portarà a terme l’empresa d’inserció sociolaboral CIPO.
L’objectiu és tant el reciclatge integral dels materials que composen la càpsula com del residu orgànic del seu interior.
Nestlé es farà càrrec del tractament de totes les càpsules d’alumini i plàstic que s’hagin recollit. Com a resultat, es podran reciclar per separat els materials que composen la càpsula i obtenir compost de qualitat a partir del marro del seu interior. 
Aquest  nou servei arribarà a 15 deixalleries municipals del Vallès Occidental: Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars,Rubí, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls. També es podrà trobar a 5 deixalleries mòbils, dels municipis de Rubí, Sabadell i Terrassa i la Deixalleria mòbil del Consorci de Residus.