Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès impulsa actuacions per millorar l’eficiència energètica de tres edificis municipals

Al setembre començaran tres auditories subvencionades per l’Institut Català d’Energia


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès impulsa actuacions per millorar l’eficiència energètica de tres edificis municipals

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha atorgat una subvenció a l’Ajuntament de Sant Quirze per a realitzar tres auditories energètiques a tres edificis municipals: la Masia de Can Barra, el Complex Esportiu Municipal i l’edifici central de l’Ajuntament. Les auditories serviran per descriure les instal·lacions actuals existents dels tres edificis per tal d’analitzar i diagnosticar les seves característiques i així poder establir mesures per aconseguir un estalvi energètic important en els equipaments analitzats.

En aquestes auditories, que es coordinaran des de l’Àrea de Via Pública de l’Ajuntament, es realitzaran inventaris d’il·luminació, equips informàtics, de climatització i d’aigua calenta sanitària. Després d’aquests estudis previs, es procedirà a concretar una selecció de mesures d’estalvi energètic que inclouran també propostes d’inversió integrades en un Programa d’Actuació plurianual que permetran assolir els objectius de millora de l’eficiència energètica plantejats per l’Ajuntament als tres edificis municipals.

El cost de realitzar les 3 auditories ascendeix a 7.000 euros, dels quals el 75% serà aportat per l’ICAEN i el 25% restant per l’Ajuntament. Està previst que les auditories es comencin a realitzar a principis del proper mes de setembre per tenir-les enllestides abans d’acabar el present any 2010.

Segons que ha manifestat l’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, “aquestes actuacions ens permetran millorar l’eficiència energètica de tres edificis municipals que no només reduiran les despeses econòmiques de l’Ajuntament sinó que ens ajudaran a ser més respectuosos amb el medi ambient”.