Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze del Vallès viu una nova edició de la Festa del Most molt participativa

Prop de 400 infants participen a la trepitjada de raïm que es va realitzar a Can Barra


Sant Quirze del Vallès viu una nova edició de la Festa del  Most molt participativa

 Sant Quirze del Vallès ha tornat a viure una nova edició de la Festa del Most amb molta participació. El Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze, amb la col•laboració de l’Ajuntament, ha fet possible una nova celebració de la tradicional trepitjada de raïm a les vinyes de la Masia de Can Barra.

La festa va començar a les 9 del matí amb el clàssic esmorzar de pagès. A continuació, grans i petits han pogut trepitjar el raïm que s’ha recollit per primera vegada a les vinyes de la masia. Una participació que s’ha premiat amb un diploma acreditatiu.
La jornada ha estat acompanyada per la Societat Coral Il•lustració Artística. Els assistents han pogut veure també el procés per fer el vi de missa i la prestigiosa mistela del poble. A més, el GIHSQ ha mantingut obertes les portes del museu de pagès de Sant Quirze, per conèixer les eines que utilitzaven els treballadors del camp i documents curiosos, entre d’altres elements.
Sant Quirze del Vallès ha estat, durant molts anys, productor de vi, sobretot per autoconsum, tot i que molta gent de ciutat venia a comprar dels excedents i productes d’horta molt valorats, ja que al segle XVII es van començar a construir canalitzacions pel reg. Aquests canals guiaven l’aigua clara de les frondoses fonts del poble, guiant-les cap als horts, donant un sabor extraordinari.
Durant aquesta setmana, fins el 27 de setembre, l’escola Lola Anglada ha preparat un seguit d’activitats referents al centre d’interès “setmana de la verema “. Els alumnes podran visitar la masia de Can Barra, on els membres del GIHSQ, Jaume Castella i Jaume Carbó, expliquen les arts de les feines del camp i altres curiositats.
 
Podeu veure la galeria d'imatges aquí: