Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Les Fonts viu intensament la seva Festa Major

La celebració clourà diumenge 12 d'octubre amb una excursió matinal pels voltants del barri


Les Fonts viu intensament la seva Festa Major

 Aquest cap de setmana les Fonts ha celebrat la seva Festa Major, una de les més participatives de la història. Des del passat divendres, dia 4, i fins ahir diumenge 6 d’octubre, el barri ha viscut uns dies d’activitats i participació, emmarcats en un programa amb ofertes per a tots els públics. Els actes van començar divendres, a les 17:30 hores, amb una xocolatada i festa per als infants, que es va celebrar a la pista coberta del Poliesportiu de les Fonts. Un espai que va quedar ple de gom a gom d’infants i pares i mares, que es divertien mentre queia una intensa pluja a l’exterior. 

A les 19:30 hores, a la sala d’actes del Centre Cívic Torre Julià, es va dur a terme la Recepció Institucional per donar la benvinguda a la Festa Major del barri, que va comptar amb la presència de representants del teixit associatiu de Les Fonts. L’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, va desitjar una bona Festa Major als veïns i veïnes del barri i va destacar que la gent de Les Fonts té una identitat pròpia que la fa única i va agrair la tasca que realitzen les entitats per donar vida al barri. També va dir que treballaran per donar més serveis als ciutadans i ciutadanes de Les Fonts al Centre Cívic Torre Julià. Després del discurs, els allí presents van compartir un petit refrigeri. Mentre es realitzava la recepció ciutadana, un conjunt de ciutadans i ciutadanes restava a fora de la Torre Julià amb pancartes reivindicatives. Demanaven més inversió al barri i més serveis. Després de la recepció, l’alcaldessa i els regidors de l’Ajuntament que l’acompanyaven es van reunir amb ells i elles i van acordar que ciutadania i Ajuntament han de treballar plegats per tal de fer front a les necessitats de la gent de Les Fonts.  
Posteriorment, a les 21:30 hores, a la plaça Nova va començar un espectacular correfoc pels carrers de Les Fonts, a càrrec dels Diables de Sant Quirze, que va deixar bocabadats als allí presents amb un espectacle pirotècnic impressionant. Per últim, a les 22:30 hores, a la pista coberta del Poliesportiu de les Fonts es va dur a terme una discomòbil a càrrec de DJ Jota, que va fer ballar als presents amb cançons populars de tots els temps.
Dissabte al matí es van dur a terme un Concurs infantil de dibuix, els Jocs d’arreu del món, partits de futbol de les diferents categories de la Unión Deportiva Les Fonts, la primera trobada a Les Fonts de puntaires de tot Catalunya, la inauguració de la reconstrucció de la Font dels Tres Pins i la sardinada popular, actes que van tenir una gran afluència de públic.
Ja a la tarda es van celebrar la Cursa Popular, un espectacle infantil protagonitzat per Rah-mon Roma i una exhibició de patinatge, que van comptar amb la participació de centenars de fontins i fontines. El segon dia de Festa Major va acabar amb un sopar de germanor a càrrec de les entitats de Les Fonts amenitzat per l’actuació de la Peña de la Tortilla de Patatas, que va fer divertir amb els seus playbacks i el seu show al nombrós públic assistent.
Per últim, diumenge al matí  es va dur a terme una exhibició de Warhammer, partides de bitlles catalanes i petanca, l’ofici solemne de Festa Major, una cercavila de la Colla de Gegants de Les Fonts i de la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze, una gimcana infantil i una demostració gastronòmica de paelles, que va comptar amb la presència de més de 500 persones.
Ja a la tarda, es van celebrar una exhibició de balls diversos, fitness i els populars balls de saló. També va haver moments per l’humor, com una paròdia que va dur a terme El Racó de la Dona sobre la situació econòmica actual tot fent una versió de la popular cançó “Gangnam Style”. La Festa va acabar al Pont Nou, ple de gom a gom, amb un espectacular castell de focs, que va començar a les 21:00 hores i va posar punt i final al gruix del programa de la Festa Major de les Fonts.
D’altra banda, la Festa Major de Les Fonts continuarà el dissabte 12 d’octubre amb una excursió matinal pels voltants del barri.
Al llarg de la  setmana se celebraran també diversos actes religiosos a la parròquia de la Mare de Déu del Roser. Dilluns 7 d’octubre, a les 20:00 hores, es durà a terme la Missa solemne en honor a la Mare de Déu del Roser. I, per últim, dimarts 8 d’octubre es durà a terme la Missa pels fidels difunts de la parròquia a partir de les 20:00 hores.