Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

L'Ajuntament seguirà reclamant la millora del servei d'autobusos entre Sant Quirze i Terrassa

Paral·lelament, es fa una crida als veïns afectats per tenir més força en aquesta reclamació de millora del servei


L'Ajuntament seguirà reclamant la millora del servei d'autobusos entre Sant Quirze i Terrassa

   Avui dilluns 7 d'octubre, la línia B8, que realitza el recorregut entre Sant Quirze del Vallès i Sant Cugat, passant per Rubí i Terrassa,  i que connecta Sant Quirze amb l'Hospital de Terrassa, ha modificat el seu horari reduïnt de manera important les expedicions. Aquesta situació ha provocat diverses queixes en els usuaris, però l'estadística d'ús, de 3,36 persones per expedició, fa que l'Ajuntament ho tingui més difícil per demanar una millora.

No obstant això, i des de fa un any i mig, l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès està  realitzant tota una sèrie d'al·legacions a la proposta inicial enviada per la Direcció General de Transports i Mobilitat, que insisteix que és un servei no sostenible per baix ús. Així, la Generalitat ha decidit complementar el servei amb d'altres línies, una solució que no agrada ni a l'Ajuntament ni als usuaris del servei, i que s’ha posat avui en funcionament malgrat tot.
Per una banda, la nova proposta fa que el servei sigui confús per als usuaris. També, el fet de requerir canvis de línia, en el cas d'aquelles persones que es vulguin desplaçar fins a Terrassa, afecta a la tarifa, ja que per canviar de línia s'han d'abonar dues zones de les targes integrades, quan el servei es cobria fins ara amb la B8 i amb una sola validació de títol. Finalment, la connexió amb l'Hospital de Terrassa, que és el de referència a Sant Quirze, és més precària, especialment al matí, quan no hi ha cap expedició entre les 7 i les 9.35 hores.
Amb la voluntat de trobar una solució i estudiar l'afectació del nou horari, l'Ajuntament fa una crida a totes les persones afectades per tal de tenir més força en les futures reclamacions a la Direcció General de Transports i aconseguir que es millori la proposta que avui s'ha posat en funcionament. De fet, aquesta setmana l'Ajuntament ja ha rebut prop de tres-centes signatures que demanen que es restableixi el servei amb les condicions anteriors.
 
L’Ajuntament demana a les persones afectades que vulguin explicar el seu cas, que enviïn un correu a viapublica@santquirzevalles.cat o a Serveis Urbans, Manteniment i Transports al telèfon 937216800.