Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Ajuntament de Sant Quirze segueix fomentant l’esperit emprenedor entre l'alumnat de l’institut del municipi

Un total de 46 joves gaudiran enguany del programa en llengua anglesa “Be an entrepreneur” per fomentar les seves capacitats de gestió i lideratge d'un projecte empresarial


L’Ajuntament de Sant Quirze segueix fomentant l’esperit emprenedor entre l'alumnat de l’institut del municipi

 Des del Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra amb el suport de la Unitat d’Educació municipal, s’ha iniciat  aquest mes d’octubre i, per segon any consecutiu, el programa “Sigues Emprenedor” amb 11 alumnes de tercer d’ESO de l’Institut  Sant Quirze, els quals han triat com a optativa l’assignatura d’emprenedoria per al curs 2013-2014.

El programa consta de 15 sessions impartides per professionals de la Fundació Escola d’Emprenedors, avalada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Els objectius del programa, que es realitza íntegrament en llengua anglesa, són els de fomentar l’esperit emprenedor entre els joves, ensenyar a pensar de forma creativa, fomentar l’autoestima dels estudiants, aprendre a treballar i cooperar en equip, aprendre a pensar de forma global, així com  desenvolupar capacitats de gestió i lideratge d’un projecte. 
Els participants durant els 4 mesos de durada del programa hauran de treballar en grup una idea de negoci, definint l’essència del projecte, desenvolupant un pla de vendes i una estratègia de comunicació. Tots els projectes es faran públics en una sessió oberta a tots els alumnes del centre, així com a les seves famílies.  
Al mes de febrer, un segon grup de 3r d’ESO, de 14 alumnes i un grup de primer de batxillerat, de 21 alumnes, també treballaran aquest programa, fins a final de curs.  El regidor de Promoció Econòmica Toni Rueda ha destacat “la bona acollida que entre els estudiants de l’institut ha tingut aquesta iniciativa de l’Àrea de Promoció Econòmica, donat que al curs passat, al ser la primera vegada només hi havia un grup d’alumnes, i enguany l’institut ha tingut més demanda d’estudiants per poder participar del programa. D’altra banda és important també destacar la incorporació d’un grup de batxillerat, això posa de manifest que el programa arrela”