Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

El servei de Joventut Canya Jove participa en l’intercanvi amb alumnes holandesos que organitza l’INS Sant Quirze

La cultura tradicional catalana, amb els Diables de Sant Quirze i els Castellers de Sabadell, protagonista durant una jornada col·laborativa


El servei de Joventut Canya Jove participa en l’intercanvi amb alumnes holandesos que organitza l’INS Sant Quirze

 El passat 17 d’octubre el Canya Jove va participar per primer cop en l’intercanvi que l’Institut Sant Quirze organitza des de fa molts anys amb alumnes de la localitat Holandesa de Groenlo. 

L'intercanvi es produeix dues vegades a l'any i permet que alumnes de primer de batxillerat es desplacin a Groenlo mentre que un grup d'Holanda visita Sant Quirze en companyia d'altres joves de l'Institut participen en el projecte basat en el modernisme català.
La regidora de Joventut, Míriam Casaramona,  va traslladar la proposta al servei de joventut i a l’institut d'organitzar una activitat conjunta adreçada a tots l'alumnat que participen a l’intercanvi, el resultat va ser l'organització d'una jornada de promoció de la cultura tradicional catalana en la que també varen participar els Diables de Sant Quirze i la colla castellera “saballuts” de Sabadell amb tallers demostratius i espectacle final.
Durant la setmana un grup  d’alumnes de 1r de batxillerat de l’INS Sant Quirze van estar treballant de forma voluntària en els preparatius de la jornada, cercant informació sobre les arrels culturals dels Diables i els Castells a Catalunya, organitzant els grups i preparant les presentacions en anglès que ells mateixos havien de fer.
L'activitat ha comptat amb la participació una cinquantena de joves entre alumnes de Sant Quirze i alumnes de Groenlo i va ser ben acollida per part d’aquests. També es va viure molt positivament per part del professorat del centre que estava present. El grup de voluntaris que va participar en la organització de l’acte també van enregistrar un vídeo en anglès amb les activitats i les impressions recollides per part dels assistents.